Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.05.2011.
11:33
Vestionline, Alo A

Dajte nam Dinamo, vreme je za revanš!

Zagrebački Dinamo je već obezbedio titulu šampiona Hrvatske, a na najboljem putu da postane prvak Srbije je i Partizan. Crno-belima nedostaje još bod iz preostala dva meča, tako da su već počele kalkulacije oko toga da bi zagrebački "modri“ mogli da budu poslednja prepreka srpskom šampionu u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Saša Ilić, bio je jedan od učesnika čuvenog dvomeča Partizana i zagrebačkog Dinama iz 1997. godine i rado bi zaboravio ''petardu'' iz Zagreba.

Saša Ilić

"Znam da smo ubedljivo poraženi u Zagrebu i da navijači Partizana pamte samo tu katastrofu, ali meni je dvomeč sa Dinamom promenio tok karijere. U prvoj utakmici u Beogradu ušao sam u drugom poluvremenu i asistirao Draganu Isailoviću za pobedonosni pogodak. Od te utakmice, postao sam standardni prvotimac Partizana. Naravno, i mene peče taj poraz iz Zagreba", kaže za "Alo“, Saša Ilić.


Ipak, momak koji će naredne sezone ponovo nositi kapitensku traku crno-belih smatra da je prolaz Dinama u narednu rundu bio očekivan.

"Zagrepčani su tada bili mnogo jaki, ogroman novac je bio uložen u taj tim. Pa pogledajte ko je sve igrao za njih, Mark Viduka, Dražen Ladić, Cvitanović, Silvio Marić, da ne pominjem Roberta Prosinečkog. Bili su mašinerija i zasluženo su prošli dalje. Ta generacija Dinama, sastavljena od hrvatskih reprezentativaca, kasnije je igrala i Ligu šampiona, prezimila u Evropi. Dakle, sastali smo se s njima u nezgodno vreme. Kada se na sve to doda pritisak i zapaljiva atmosfera jer je rat tek bio završen, jasno je da smo izgoreli", priseća se Saša Ilić.


Međutim, omaleni vezista smatra da kada bi se sada sastali isti rivali, rezultat bi trebalo da bude drugačiji.

"Prvo, nema više onolike tenzije. Drugo, voleo bih da dođem u priliku da igramo s Dinamom, jer bi to značilo da nas samo jedna prepreka deli od Lige šampiona. A uveren sam da imamo velike šanse da savladamo Dinamo. Neću da kažem da smo kvalitetnija ekipa, ali, u najmanju ruku, podjednakih smo kvaliteta. Jeste prošlo 14 godina, ali voleo bih da dobijmo šansu da odigramo revanš", rekao je Saša Ilić.

Dinamo povlašćen, Partizan nepovlašćen


Partizan i Dinamo kvalifikacije za Ligu šampiona počinju od drugog kola, a mogli bi da se susretnu tek u četvrtom, poslednjem. Ako obe ekipe stignu do završne runde, Dinamo će biti u grupi povlašćenih timova, dok će crno-beli i ove sezone biti nepovlašćeni.

POVLAŠĆENI: Glazgov Rendžers, Kopenhagen, BATE, Makabi Haifa, Dinamo
NEPOVLAŠĆENI: Rozenborg, Partizan, APOEL, Visla, Šturm

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online