Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 14.05.2011.
18:20
Beta A

Otvorena Kuća fudbala u Staroj Pazovi

Kuća fudbala u Staroj Pazovi danas je otvorena uz prisustvo najviših zvaničnika svetske i evropske federacije.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Tomislav Karadžić i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović.

"Ponosno predstavljam javbosti projekat koji nosi zalog za budućnost najpopularnijeg sporta, kao i misiju koja je ispunila višegodišnji san članova naše fudbalske organizacije", rekao je Karadžić.

On je istakao da "zahvaljujući strateškoj pomoći naše Vlade, FIFA i UEFA, kao i prijateljima iz opštine Stara Pazova mi danas stojimo ispred jednog od najlepših, najmodernijih i najfunkcionalnijih fudbalskih centara u svetu".

"Ovaj centar je trijumf svih nas. On se izdvaja iz vermenskih okvira i upućuje nas na stazu kojom idu najbolji. Ovo je trijumf za sva vremena, za ponos i sreću fudbalskih poklonika", poručio je Karadžić.

Predsednik FIFA Sep Blater je istakao da mu je "zadovoljstvo da prisustvuje svečanosti otvaranja ovog divnog sportskog centra srpskog fudbala".

Prvi čovek UEFA Mišel Platini je istakao da je "ponosan na posao koji je obavio Fudbalski savez Srbije".

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković poručila je da je sportski cenztar u Staroj Pazovi "simbol novog optimizma u našem fudbalu".
 

Kuća fudbala izgrađena je za godinu i po dana i koštala je oko 15 miliona evra. Zamišljena je kao multifunkcionalan objekat koji nije namenjen samo za pripreme fudbalera.

Ivica Dačić: Na stadione ne sme da se dolazi sa strahom


"Navijači, ne budite marionete u rukama moćnika, jedino tako ćemo osvojiti zlatnu medalju", rekao je Dačić u Staroj Pazovi na otvaranju Kuće fudbala i  dodao da mladim ljudima ne sme da se manipuliše zbog nečijih interesa.

 

"Važno je da zavedemo red na tribinama, ali je mnogo važnije da ne dopustimo pojedincima da fudbal iskoriste za svoje interese bilo da imaju veze sa politikom, novcem ili kriminalom", rekao je Dačić.

 

Prema njegovi rečima, potrebno je zaustaviti govor mržnje na stadionima, jer fudbalske utakmice ne smeju da budu mesto gde ljudi dolaze sa pretnjama i strahom ili gde neko ugrožava interese ove države.

 

"Pozivam sve sportske funkcionere da dobro razmisle o posledicama pre svake javno izgovorene reči. Potreban nam je zdrav sport i fer-plej. Nakopilo se prljavštine u srpskom fudbalu i vreme je za umivanje", rekao je Dačić.

 

Prošle nedelje u finalu Kupa Srbije fudbaleri Vojvodine napustili su teren nezadovoljni suđenjem, a Partizan je tako osvojio trofej. Početak utakmice kasnio je 25 minuta, jer igrači Vojvodine nisu hteli da izađu na teren dok ne uđu svi navijači novosadskog kluba.

POVEZANE VESTI

Subota 14.05.2011. 18:28
LOPOVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 15.05.2011. 01:50
DALI CE OVA "KUCA FUDBALA", BITI POKLON SRBIJE VOJVODINI , PRED NASTUPAJUCE (NEDAJ BOZE) RAZDRUZENJE???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online