Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.05.2011.
12:02
Lj. Jakšić - Vesti A

Revolt navijača Slavije - pokušaj linča tajkuna

Navijači pokušali linčovati rukovodstvo i vlasnike "Slavije", koji su jedan od najstarijih evropskih klubova doveli na ivicu najtežeg siromaštva i preselenja u amatersku ligu. Klub, “zahvaljujući“ lošoj privatizaciji i bezobzirnoj "tajkunizaciji“ nema novca da plaća profesionalne igrače! Mogu li se privatizovati emocije navijača?

Nezadovoljni navijači

Navijači praške “Slavije“ jednog od najstarijih evropskih fudbalskih klubova, ogorčeni zbog finansijske situacije u klubu, zbog koje će, vrlo verovatnu, morati da se seli u nižerazrednu amatersku ligu, demonstracijama i razaranjem najlepšeg češkog stadiona, u četvrtak naveče, prekinuli su, za klub presudnu, polufinalnu kup utakmicu! Ogorčeni su što se zbog loše privatizacije i sumnjive "tajkunizacije“ njihov omiljeni klub nalazi na ivici ponora.


Navijači su u toku protesta onemogučili nastavak utakmice Slavija-Sigma, veoma važne za plasman kluba u evropska takmičnja, osvojili su zelenu ploču a zatim, predvođeni navijačkim vođama, krenuli prema VIP loži da bi se obračunali sa nesposobnim i po njima nepoštenim, rukovodstvom, na čelu sa direktorom Miroslavom Platilom i drugim tajkunim koji su klub doveli, bukvalno, na prosjački štap.

U ovakvu sitaciju klub osnovan 1896. godine, moraće se seliti u amatersku konkurenciji s obzirom da nema novca da isplati dosadašnje plate igračima niti da, ubuduće, plaća profesionalne asove.

Nemoguća privatizacija navijača

Obećanja direkcije kluba da će naći novog vlasnika koji je spreman da izmiri dugovanja, pre svega igračima prvog tima, stala su neispunjena, tako da se, realno, može očekivati da će Fudbalski savez Češke, “Slaviji“ oduzeti profesionalnu licencu, uz žaljenje što to, po pravilu, mora da čini i u odnosu na "ikonu“ češkog fudbalskog sporta i sporta uopšte..


U ovom slučaju pokazuje se da nije moguće sportske klubove, rutinski, privatizirati i sa njima postupati kao da se radi o običnoj fabrici, bez obzira na emocije navijača koje, kao što događaji potvrđuju, nije moguće privatizovati!
 

Izvorište srpskog fudbala


"Slavija“ je, uz ostalo, zaslužna i za početak fudbalskog igranja u Srbiji, jer su studenti, iz naše zemlje, koji su u Pragu studirali pre Prvog svetskog rata, svoja prva znanja o fudbalskoj igri sticali u tom klubu, i po završetku studija, u Srbiju, iz slavijinog sportskog magacina, doneli prvu fudbalsku loptu.


Fudbalski klub Vojvodina i danas nosi "prepolovljene“, tradicionalne, "slavističke“ crveno-bele dresove, zbog kojih klub nosi pomalo pežorativni nadimak "skrpljeni“!

Petak 06.05.2011. 12:24
Ми би требало да се угледамо на ове навијаче и тако да кренемо на ФСС јер су уништили наш фудбал!
Petak 06.05.2011. 16:50
Ako se nesto ne promeni ovo ocekuje i zvedu i partizan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online