Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.05.2011.
23:05
Vestionline A

LŠ: Mančester dotukao Šalke za finale!

Fudbaleri Mančester Junajteda igraće u finalu Lige šampiona protiv Barselone u reprizi finala iz 2009. godine, pošto su večeras na "Old Trafordu" savladali Šalke rezultatom 4:1 u revanš meču polufinala elitnog takmičenja. Engleski klub je slavio i u prvom polufinalnom duelu odigranom u Gelzenkirhenu sa 2:0.

Slavlje na "Old Trafordu"

Golove za Junajted postigli su Antonio Valensija u 26, Daron Gibson u 31. i Anderson u 72. i 78. minutu, dok je jedini strelac za goste bio Hoze Manuel Hurado u 35. minutu.

Mančester junajted će u finalu Lige šampiona igrati sa Barselonom koja je u dva meča bila bolja od madridskog Reala (2:0, 1:1). Finalni meč biće odigran 28. maja na stadionu Vembli u Londonu. Engleski i katalonski klub igrali su u finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja 2009. godine u Rimu, a slavila je Barselona rezultatom 2:0.

Menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson odlučio je da na teren pošalje tim bez sedam standardnih prvotimaca, jer želi da ih sačuva za nedeljni meč u Premijer ligi protiv Čelsija.

Šalke je lošije ušao u meč, ali je prvi uputio udarac ka protivničkom golu. Farfan je šutirao sa oko 20-ak metara u sedmom minutu, ali je bio neprecizan. Berbatov je pet minuta kasnije pokušao da iznenadi Nojera, ali je golman Šalkea bio na mestu. Smoling je u 24. pokušao glavom da pogodi mrežu gostiju, ali je bio neprecizan.

Domaći su poveli u 26. minutu. Gibson je odlično proigrao Valensiju, koji je lako savladao Nojera. Junajted je sa 2:0 poveo u 31. minutu. Valensija je dao povratnu loptu za Gibsona koji je sa 15-ak metara snažno šutirao prema golu Šalkea. Lopta je išla pravo u Nojera, ali golman gostiju nije dobro intervenisao, pošto se lopta odbila od njegovih ruku do stative, a potom završila u mreži.

Šalke je na 2:1 smanjio u 35. minutu. Hurado je fantastičnim udarcem sa 15-ak metara savladao Van der Sara. Samo minut kasnije nova šansa za domaći tim, ali je Hovedes izbio loptu sa gol linije posle udarca Valensije.

Šalke je ušao agresivnije u drugo poluvremenu, ali je prvu šansu imao Junajted. Anderson je u 54. minutu šutirao u gornji levi ugao Nojera, ali je nemački golman bio na mestu. Usledio je period nešto mirnije igre, a Smoling je u 70. minutu zatresao mrežu gostiju, ali je gol poništen zbog ofsajda igrača Junajteda. Domaći su poveli 3:1 u 72. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Šalke lopta je došla do Andersona, koji je iz okreta iz drugog pokušaja pogodio protivnički gol.

Junajted je do četvrtog gola stigao u 78. minutu i ponovo je bio strelac Anderson. Berbatov je odlično prošao po desnoj strani, a onda je uputio centaršut u protivnički šesnaesterac. Na loptu je natrčao Anderson i mirno je smestio u mrežu.

Šalke je do kraja meča pokušavao da ublaži poraz, a Van der Sar je u 80. minutu odlično intervenisao ispred Huntelara. Nemački klub je tri minuta kasnije postigao gol, koji je poništen zbog ofsajd pozicije Huntelara. Junajted je do kraja meča rutinskom igrom sačuvao ubedljivu prednost i zasluženo je stigao do pobede.

Mančester junajted - Šalke 4:1 (2:1)
(Valensija 26', Gibson 31', Anderson 72', 76' - Hurado 35')

 

Žuti kartoni: Gibson 37', Skols 38', Anderson 42' - Eskudero 58' Stadion: Old Traford. Gledalaca: 76.000. Sudija: Pedro Proenca (Portugalija)

 

Mančester junajted: Van der Sar, Rafael da Silva (od 60' Evra), Smoling, Evans, O'Šej, Anderson, Skols (od 73' Flečer), Gibson, Nani, Berbatov (od 77' Oven), Valensija. Trener: Aleks Ferguson.

 

Šalke: Nojer, Učida, Hovedes (od 70' Huntelar), Mecelder, Eskudero, Hurado, Papadopulos, Farfan (od 75' Matip), Baumjohan (od 46' Edu), Draksler, Raul. Trener: Ralf Rangnik.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online