Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.05.2011.
19:41
Vestionline, Beta A

LŠ: Barsa sa velikom prednošću dočekuje Real

Fudbaleri Barselone dočekuju sutra Real Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona sa većom prednošću od rezultatske koja iznosi 2:0.

Četvrti sudar velikih rivala u samo nekoliko nedelja

Utakmicom će se završiti serija od četiri skorašnja duela "večitih" rivala, a pobednik će se plasirati u finale LŠ. Barselona je favorit ne samo zbog pobede u prvom meču, već i zbog toga što će Real biti bez suspendovanih defanzivaca Pepea i Serhija Ramosa, kao i trenera Žozea Murinja, koji je isključen u prvom meču.

Očekuje se još jedan meč pun čarki, pošto su oba tima grubo optužila jedan drugog disciplinskoj komisiji UEFA posle prve utakmice. Real je naveo da su igrači Barselone Danijel Alveš, Pedro Rodriges i Serhio Buskets odglumili povrede da bi iznudili kartone u prvom meču.

Murinjo je prijavljen zbog komentara o treneru Katalonaca Pepu Gvardioli, koga je optužio da je osvojio Ligu šampiona 2009. godine posle "skandaloznih dešavanja na Stamford Bridžu" kada Čelsiju nije dosuđeno nekoliko penala. Portugalski trener kritikovao je i sudiju prvog meča Volfganga Štarka, za koga je tvrdio da je favorizovao Barselonu i u prošlogodišnjem polufinalu, kada je Murinjo vodio Inter. Italijanski tim tada je bio uspešniji i na kraju osvojio trofej.

Real je na svom sajtu objavio snimak u kome je pozvao sudiju Franka de Blekerea koji sutra sudi novi El kasiko, "da ne veruje Barseloninom pozorištu". Madridski klub je optužio i Busketsa da je njegovom igraču Marselu vikao "majmune".

Očekuje se da će UEFA kasnije danas odlučiti da li će neki od igrača biti suspendovan za sutra. Kada se te stvari izuzmu, Murinjo je još posle prvog meča rekao da je njegov tim eliminisan. Trener je uprkos tome odmarao Kristijana Ronalda u prvenstvenoj utakmici za vikend, koju je njegov tim izgubio sa 3:2.

Barselona takođe ima problema sa povredama, kao i pred prvu utakmicu. Andres Inijesta je neizvestan, kao i Gabrijel Milito koji se povredio u subotnjem porazu od 2:1 od Sosijedada. Tim će biti bez Erika Abidala i Adrijana, ali bi mogao da se vrati Maksvel.

Barselona je subotnjim porazom prekinula niz od 31 uzastopne pobede u prvenstvu, što je samo jedna manje od ligaškog rekorda. Igrači su posle priznali da su mislili na duel sa Realom.

"Ono što se desilo bila je lekcija. Kao i svi timovi, i mi možemo da izgubimo. Izlazimo iz složene situacije", rekao je Gvardiola.

Vezni igrač Madriđana Kaka rekao je da ekipa ne može da se ne bori.

"Nadamo se da ćemo odigrati veliku utakmicu. Verujemo da možemo da uspemo. Real nikad ne može da prestane da se bori", rekao je Kaka.

Pobednik će igrati u finalu 28. maja na Vembliju. Očekuje se da će drugi finalista biti Mančester junajted, koji je u prvom meču u gostima pobedio Šalke sa 2:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online