Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.04.2011.
20:37
Vestionline, Blic A

Čelsi pobedio Totenhem i ostao u trci za titulom

Fudbaleri Čelsija uspeli su da zadrže šampionske nade teško izvojevanom, ali zasluženom pobedom nad Totenhemom rezultatom 2:1 u okviru 35. kola Premijer lige.

Bolje je Čelsi startovao duel i preko agilnog Toresa uspevao je da dođe pred gol Gomeša, ali bez konkretnije završnice. Najbliži postizanju pogotka bio je Didije Drogba koji je u 13. minutu fenomenalno izveo slobodan udarac, ali se lopta od prečke odbila u polje.

Pet minuta kasnije Totenhem je došao do vođstva nakon briljantnog pogotka sa distance Sandra. Brazilac je pokazao zašto se velike stvari očekuju od njega, ali se njegov šut nije svideo treneru Hariju Rednapu koji ga je tom prilikom ukorio što nije loptu poslao na stranu.

Esijen i Tores su imali prve šanse za izjednačenje, a onda je u 45. minutu golman gostiju Gomeš pokazao zašto je prava "tempirana bomba" na golu. Lampard je uputio udarac sa distance koji je išao pravo u brazilskog čuvara mreže. Lopta mu je prošla kroz noge kao svojevremeno Diki Stojanoviću i uspeo je nekako da je zadrži pre nego što je celim obimom prešla liniju, ali je pomoćni sudija procenio da je gol postignut i singalizirao je glavnom arbitru da prizna pogodak.

Čelsi je napadao u drugom delu igre, ali nije uspevao da dođe do pobedonosnog gola sve do 88. minuta kada je Drogba uposlio Salomona Kalua, a rezervista smestio loptu u praznu mrežu za velikih 2:1.


Fudbaleri Vest Bromviča uspeli su da posle preokreta dođu do pobede u lokalnom derbiju protiv Aston vile i tako praktično i obezbede opstanak pod vođstvom Roja Hodžsona - 2:1. Velika borba na začelju tabele i dalje će se voditi jer ni Blekbul ni Vigan nisu uspeli da dođu do pobede. "Mandarine" su igrale bez golova sa Stoukom, a "Latiksi" 1:1 sa Evertonom.

Loše je krenuo meč po VBA jer je već u 4. minutu Abdula Meite nespretno smestio loptu u sopstvenu mrežu za vođstvo Aston vile od 1:0.
Ipak, na isteku sat vremena igre Peter Odemvingie je izjednačio rezultat, a novi peh za domaće fudbalere desio se u 63. minutu kada je Pol Šarner dobio crveni karton.

Uprkos igraču manje, izabranici Roja Hodžsona su došli do pobede u finišu susreta kada je Mulumbu postavio konačnih 2:1.

Blekpul nije uspeo da slomi otpor Stouka koji se polako priprema za finale FA kupa. Simpatična ekipa Jana Holoveja odigrala je prvi put ove sezone pred svojom publikom bez golova i uspela je da ostane izvan zone ispadanja zahvaljujući boljoj gol razlici jer Vigan nije uspeo da pobedi Everton.

"Latiksi" su poveli golom Šarla N'Zogbije, a do poluvremena "karamele" su mogle da izjednače sa penala, međutim, Mikel Arteta je bio neprecizan.
Vigan je propustio sijaset prilika pred golom odličnog Tima Hauarda, a kazna za promašaje stigla je u 78. minutu kada je Evertonu dosuđen novi jedanaesterac, Lejton Bejns ovog puta preuzeo odgovornost i izjednačio na 1:1.

Blekburn je ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak nad Boltonom od 1:0, a strelac pobedonosnog gola bio je Olson.


Premijer liga, 35. kolo
Subota:
Blekburn - Bolton 1:0
Blekpul - Stouk 0:0
Sanderlend - Fulam 0:3
VBA - Aston Vila 2:1
Vigan - Everton 1:1
Čelsi - Totenhem 2:1
Nedelja:
Birmingem siti - Vulverhempton 13h
Liverpul - Njukasl
Arsenal - Mančester junajted 15:05h
Mančester siti - Vest Hem 17:10h

Tabela: Mančester junajted 73, Čelsi 70, Arsenal 64, Mančester siti 59, Totenhem 54, Liverpul 52, Everton 47, Bolton 46, Fulam 45, VBA 43, Stouk 43, Sanderlend 41, Aston Vila 41, Njukasl 42, Birmingem 38, Blekburn 38, Vigan 35, Blekpul 35, Vulverhempton 33, Vest Hem 32 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online