Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.04.2011.
23:36
Beta A

Venger razočaran sezonom

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da mu je ova sezona najteža u karijeri, od kako je 1996. godine došao u klub.

Arsenal nije osvojio trofej od 2005. godine, a čini se da ni ove sezone neće osvojiti titulu u Premijer ligi, pošto četiri kola pre kraja zaostaje devet bodova za Mančester junajtedom.

Nedostaju trofeji - Arsen Venger

"Nikada nismo bili ovoliko razočarani, jer nikada nismo bili bliži osvajanju nekog trofeja", rekao je Venger britanskim medijima. 

Arsenal je 23. februara pobedio Stouk sa 1:0, primakao se na tri boda zaostatka za Junajtedom i bio je u trci za sva četiri trofeja. Međutim, četiri dana kasnije "tobdžije" su izgubile u finalu Liga kupa od Birmingema, zatim su u prvenstvu odigrali nerešno sa Sanderlendom. Nakon toga usledila je eliminacija u osmini finala Lige šampiona od Barselone, a zatim i poraz u FA kupu od Junajteda.

"Mislim da je ekipa mnogo pružila u poslednja dva meseca. Od kako smo izgubili u Liga kupu od Birmingema, sve se okrenulo protiv nas. Izgubili smo samopouzdanje kojim smo do tada pobeđivali. Kada samo na svim 'frontovima' igrali za trofeje ekipa se dobro borila", rekao je Venger.

Titulu u Premijer ligi Arsenal je osvojio 2004. godine, ali od tada je jednom osvojio drugo mesto, dva puta četvrto, jednom treće, zatim je ponovo bio četvrti, pa treći na tabeli. "Tobdžije" su tih godina zaostajale za šampionom 12 bodova, 24, 21, četiri, 18 i 11 bodova. 

"Ako pogledate brojeve i statistiku videćete da smo ove sezone bili najbliži. Prošle nedelje smo mogli da osvojimo devet bodova protiv Liverpula, Totenhema i Boltona, ali osvojili smo samo dva", rekao je on.

"Od dva trofeja (Premijer liga i Liga šampiona) za mene je najvažniji onaj u domaćem prvenstvu - a ove godine smo imali kvalitet da ga osvojimo", dodao je francuski stručnjak.

Arsenal, koji ima tri boda manje od drugoplasiranog Čelsija i pet više od Mančester sitija na četvrtom mestu, u nedelju na svom stadionu dočekuje Junajted.

"To je za nas važna utakmica jer moramo da pokažemo da smo psihički jaki da na pravi način, uz borbeni duh, završimo sezonu. Mančester junajted je u dobroj poziciji, ali moramo da se borimo do poslednje sekunde šampionata. Najverovatnije nećemo osvojiti titulu, ali želimo da obebzedimo plasman u Ligu šampiona sledeće sezone", rekao je Venger.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online