Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.04.2011.
22:48
Vestionline A

LŠ: Mesi srušio Real u Madridu

Fudbaleri Barselone pobedili su Madridu ekipu Reala rezultatom 0:2 u prvom meču polufinala Lige šampiona, a domaći tim je meč završio sa igračem manje jer je isključen Pepe, a potom i trener Žoze Murinjo.

Dva gola Lionela Mesija potopila Real na "Santjago Bernabeu"

Oba gola za katalonski klub postigao je Argentinac Lionel Mesi u 77. i 87. minutu. Ibrahim Afelaj je prošao po desnoj strani u 77. minutu, a onda je uputio prizeman centaršut. Mesi je sa svega pet metara pogodio mrežu Reala. Konačan rezultat je postavljen u 87. minutu, kada je Mesi primio loptu na sredini terena, a onda se sjurio u protivnički šesnaesterac prevarivši trojicu igrača Reala da bi potom savladao nemoćnog Kasiljasa.

Ovaj meč obeležila je gruba igra fudbalera oba tima. Real je od 60. minuta igrao sa fudbalerom manje pošto je zbog neopreznog strata isključen Pepe, a crveni karton zaradio je i trener madridskog kluba Žoze Murinjo zbog protesta. U poluvremenu je crveni karton dobio i rezervni golman Barselone Manuel Pinto, koji je želeo da se sukobi sa igračima Reala.

Revanš meč biće odigran 3. maja u Barseloni. Mančester junajted je u utorak savladao Šalke u Gelzenkirhenu sa 2:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona, a revanš susret je na programu 4. maja na Old Trafordu. Finale će biti odigrano 28. maja na stadionu Vembli u Londonu.

Obe ekipe ušle su oprezno u meč, a prvu polupriliku imala je Barselona. Vilja je u 10. minutu prevario odbranu domaćih, ali je sa oko 20-ak metara šutirao pored gola. U narednih 15-ak minuta igralo se uglavnom na sredini terena, ali je Barselona imala loptu više u svom posedu. Mesi je u 24. minutu lepo uposlio Ćavija, koji je iz okreta s 10 metara šutirao, ali je Kasiljas odlično intervenisao. Pet minuta kasnije novi pokušaj Ćavija, koji je iz daljine šutirao preko gola Reala. U ovom periodu oba tima su prikazala lošu igru, a dolazilo je i do konflikta igrača.

Madridski klub je bio u podređenom položaju, a domaći su jedinu šansu u prvom delu meča imali u 45. minutu. Ronaldo je sa oko 30 metara odlično šutirao, ali je Valdes zaustavio njegov udarac. Prilikom odlaska u svlačionicu došlo je do novog koškanja igrača i pojedinih članova stručnih štabova oba tima, ali je obezbeđenje sprečilo veće sukobe. Rezervni fudbaler Barselone Hoze Manuel Pinto dobio je crveni karton, jer je pokušao da se razračuna sa igračima "kraljevskog kluba".

Mesi je već na početku drugog poluvremena šutirao sa 10 metara, ali je njegov udarac izblokirao Pepe. Real je imao izglednu priliku u 49. minutu. Ronaldo je iskoristio grešku odbrane katalonskog kluba, ali je onda iskosa šutirao umesto da prosledi loptu do Alonsa. U 53. minutu Ramos je zaradio žuti karton, a fudbaler Reala neće igrati u revanš meču. Igrači oba tima nastavili su sa grubom igrom, a Pepe je isključen u 60. minutu. Portugalac je grubo startovao na Alveša, a Volfgang Štart je fudbaleru Reala pokazao direktan crveni karton. Murinjo je protestovao kod nemačkog sudije, koji je i portugalskog stručnjaka poslao na tribine.

Vilja je u 67. minutu odlično prošao po levoj strani, a onda je šutirao sa oko 15 metara. Kasiljas je odbio loptu, a Pedro je u padu sa svega pet metara šutirao pored gola. Barselona je povela u 77. minutu kada je Ibrahim Afelaj prošao po desnoj strani, a onda je uputio prizeman centaršut u šesnaesterac Reala. Mesi je sa svega pet metara pogodio mrežu Reala.

Domaći su pokušali da ugroze gol protivnika, ali sa igračem manje nisu mogli da pariraju Barseloni. Konačan rezultat je postavljen u 87. minutu. Mesi je primio loptu na sredini terena, a onda se sjurio u protivnički šesnaesterac prevarivši trojicu igrača Reala i potom savladao nemoćnog Kasiljasa.

Real - Barselona 0:2 (0:0)
(Mesi 77', 87')

 

Žuti kartoni: Arbeloa 40', Ramos 53', Adebajor 82' - Alveš 44', Maskerano 57' Crveni kartoni: Pepe 60', Žoze Murinjo 60' - Pinto 46'. Stadion: Santjago Bernabeu u Madridu. Gledalaca: 80.000. Sudija: Volfgang Štark.

 

Real: Kasiljas, Pepe, Ramos, Diara, Arbeloa, Albiol, Di Marija, Ozil (od 46' Adebajor), Alonso, Ronaldo, Marselo. Trener: Žoze Murinjo.

 

Barselona: Valdes, Alveš, Pike, Pujol, Keita, Buskets, Ćavi Ernandez, Maskerano, Vilja (od 90' Romero), Mesi, Pedro Rodrigez (od 71' Afelaj). Trener: Žosep Gvardiola.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online