Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.04.2011.
12:02
Vestionline, Beta A

“Naredna nedelja ključna za Junajted”

Menadžer fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson priznaje da je imao veliku tremu tokom poluvremena utakmice protiv Šalkea, prve od dve koje će odlučivati o finalisti Lige šampiona.

Ferguson kaže da se unervozio zbog brojnih promašaja "crvenih đavola" na "Veltins areni" u Gelzenkirhenu, jer je svestan da je tok meča mogao da krene u potpuno drugom toku.

"Koncentracija i intenzitet igre, kao i brzina naših pasova bili su izvanredni. Bila je to vrhunska predstava. Zaista pohvaljujem igrače i njihovu veru jednih u druge", rekao je Ferguson nakon meča:

"Šalke ima vrlo dobar tim i ako smo pravi profesionalci onda ćemo i revanš da odigramo onako kako nam dolikuje. U poluvremenu sam bio malo nervozan. Svi smo, u stvari, bili jer smo propustili mnogo šalsi. Ali, zadržali smo i u nastavku istu agresivnost, što se isplatilo. U stvari, zadovoljan sam kompletnim utiskom".

On kaže da će za predstojeći derbi protiv Arsenala u Londonu izvesti prvi tim, iako će već u sredu dočekati Šalke u revanšu, a onda i ugostiti Čelsi u, verovatno, direktnom duelu za titulu šampiona Engleske.

"Želim da nedelju utakmicu završimo s pozitivnim rezultatom jer je to izuzetno važna utakmica. U zavisnosti od tog rezultata, mogao bih da napravim dve ili tri izmene jer onda imamo i Čelsi sledećeg vikenda. Narednih sedam dana su krucijalni za klub, ali sve su to utakmice na koje su moji igrači navikli", zaključio je Ferguson.

Junajted ima šest poena više u odnosu na drugoplasirani Čelsi u trci za titulu prvaka Engleske, dok je protiv Šalkea stekao dva gola prednosti pred revanš u Mančesteru.

Raul: Sve je moguće u revanšu

 

Fudbaler nemačkog Šalkea Raul Gonzales rekao je da veruje da njegova ekipa može da se plasira u finale Lige šampiona, uprkos porazu od Mančester junajteda od 0:2, u prvoj polufinalnoj utakmici tog takmičenja, preneli su danas mediji.

 

"U revanšu je sve moguće. Ne znamo šta može da se dogodi - penal za nas, isključenje nekog fudbalera Mančester junateda. U fudbalu ništa nije nemoguće", rekao je Raul, preneli su nemački mediji.

 

"Očekivali smo drugačiji ishod, ali smo srećni jer smo igrali na svom nivou. Jedini prblem je što je Mančester junated igrao na drugačijem nivou", dodao je 33-godišnji napadač, koji je sa bivšim klubom Real Madridom tri puta osvajao najelitnije evropsko takmičenje.

 

Raul je rekao da žali što je njegova ekipa za dva minuta primila dva gola, ali da su navijači ponosni na rezultate kluba i plasman u Ligu šampiona.

 

"Žalimo što nismo stvorili dovoljno šansi za gol, ali i jer smo primili dva gola za dva minuta. Navijači su ponosni plasmanom u polufinale. Sve smo pokušali, to su oni shvatili i posle utakmice su nas lepo pozdravili", rekao je Raul.

 

Utakmica na Old Trafordu mogla bi da bude poslednja za Raula u Ligi šampiona, pošto se Šalke trenutno nalazi na 10. mestu na tabeli Bundes lige i nema šanse da se plasira u elitno takmičenje sledeće sezone.

 

"Ne bi me mnogo bolelo da igram poslednju utakmicu Lige šampiona na Old Trafordu. Želimo da završimo takmičenje tako što ćemo protiv velikog rivala, na velikom stadionu u fantastičnoj atmosferi pokazati kvalitet", rekao je Raul.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online