Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.12.2009.
03:47
Vestionline A

Ćiro: Srbija ima tim za prvaka sveta!

Miroslav Ćiro Blažević se ovih dana našao u Beogradu na snimanju filma "Montevideo, Bog te video", gde u društvu Sergeja Trifunovića i Vojina Ćetkovića glumi selektora reprezentacije Antu Pandakovića, koji je vodio našu selekciju 1930. godine na prvom SP u Urugvaju na kojem je osvojeno treće mesto.

Legendarni fudbalski trener je iskoristio pauzu u snimanju filma da odgovori na nekoliko pitanja, a najzanimljivije je što popularni Ćira kaže da neko pokušava da ga posvađa sa Radomirom Antićem, a onda dodaje da reprezentacija Srbije može da dogura do samog kraja šampionata sveta.
 

"Vidim da mnogi pokušavaju da me posvađaju sa mojim velikim prijateljem Radomirom Antićem, ali im to neće poći za rukom. On je veliki čovek i veliki trener, napravio je tim za velika dela i ja mogu samo da mu poručim - stvorio si tim koji može da osvoji Mundijal. Ma kako god to jedan trener ne bi smeo da kaže, u ekipi je trener najvažniji. Antić je sa sobom doneo ono što je naučio vodeći najveće klubove u jednoj od najjačih liga sveta. Prošao je Francusku i Rumuniju u kvalifikacijama, što nije bilo jednostavno. Ali, sad se s razlogom očekuje rezultat i na Svetskom prvenstvu. Stavio je Antić sebi hipoteku na leđa. Evo, i ja mu je stavljam: "Antiću, imaš tim za titulu prvaka sveta", poručio je Ćiro.
 

Dugogodišnji fudbalski stručnjak se nije ustručavao da prizna da je Antić bolji stručnjak i od njega.


"Moram da priznam, Radomir je bolji trener od mene. Kunem se, nisam ljubomoran, želim mu od sveg srca da nadmaši moj uspeh sa SP u Francuskoj 1998. godine, kad sam sa Hrvatskom bio treći. Imate tešku grupu, ali Srbija bi, prema mom mišljenju, u toj grupi trebalo da bude prva. Uveravam vas, evo videćete, sa Nemcima ćete lako. Samo nemojte da zanemarite tu nagaznu minu zvanu Gana", upozorava Blažević.
 

Iako je, kako kaže, "dinamovac do smrti", Ćiro bez oklevanja priznaje da je Crvena zvezda bila i ostala najbolji klub bivše Jugoslavije.
 

"Najbolji jugoslovenski tim svih vremena? Sine, samo je jedan bio šampion Evrope. Šampion sveta! Crvena zvezda, i tu je tačka. Ja sam Dinamovac i kao takav ću umreti. Ali, ne mogu, a da ne skinem kapu toj Zvezdi. Klupa Zvezde je ostala moja neostvarena želja. Sad sam već u jeseni života... Ali nisam još gotov! Kupio sam "porše" da me podmladi! - dodao je u svom maniru Ćiro.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online