Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.04.2011.
10:58
Vestionline A

Prosinečki: Moramo da pobedimo Partizan

Crvena zvezda je posle pobede u Kragujevcu, sedme uzastopne u šampionatu, poravnata po broju bodova sa Partizanom i nezadrživo juriša ka tituli, međutim, trener Robert Prosinečki upozorava da nema mesta za euforiju, prenosi "Žurnal".

Osvajanje krune jeste realnije nego pre dva meseca, ali ostalo je još osam kola, uključujući i 140. večiti derbi. Takođe i duel sa Vojvodinom, koja je pobedom u Humskoj učinila da prvenstvena trka dobije još više na neizvesnosti. 

Minusa više nema - Robert Prosinečki

"Mene euforija interesuje samo u smislu navijača, ne interesu je nas u ekipi, stručnom štabu. Verujem da smo to rešili, a normalno je da u gradu vlada euforija. Posle pet bodova minusa, navijači sigurno razmišljaju o osvajanju prvenstva, da Zvezda može to da učini. Mi isto verujemo, ali ne sme da bude euforije od nas. Već da idemo i dalje od utakmice do utakmice. Sledi nam Sloboda, koju moramo da savladamo kako bismo u derbi ušli sa istim brojem bodova, ali i zadržali dobru atmosferu". 


Dosta mu je Ćire!

"Već 25 godina ima nekih problema sa mnom, a ja ne znam zbog čega. Sad je dosta!
Poručio bih mu da me ostavi na miru. Vreme će pokazati da li sam dobar trener i da li je on. Nemam nameru da mu odgovaram, a uz to, mislim da sam prema njemu uvek bio korektan. Čujem da je izjavio kako sam inscenirao povredu na SP u Francuskoj, ali isto tako je rekao da nikad neću postati igrač, pa sam postao", kaže Prosinečki za Kurir.

Iako su sustignute komšije, ništa se ne menja u pogledu međusobnog duela.

"Uvek pričam da treba da gledamo nas. Voleo bih da mi pobeđujemo, jer sam siguran da ćemo u tom slučaju biti prvaci. Takva je situacija još od kiksa, tj. remija Partizana protiv Rada. Nama ne menja ništa, moramo da pobedimo. Jedino ako Partizan ne kiksne u Smederevu… Ili mi protiv Slobode, šta znam šta može da bude… Uglavnom, moramo da pobedimo u Humskoj".


U trku večitih, međutim, uključila se i Vojvodina, Prosinečki je u Humskoj imao priliku da vidi oba rivala.

"Bio sam na utakmici Partizan – Vojvodina i video dva poluvremena. Vojvodina je u prvom delu bila mnogo bolja, a u drugom Partizan, iako su gosti dali gol. Vojvodina je ozbiljna ekipa, ko pobedi Partizan na njegovom stadionu sigurno da mora da se računa. Priključila se, biće zanimljivo do kraja prvenstva", rekao je Prosinečki.

Vezni fudbaler Partizana Milan Smiljanić smatra da njegov tim treba da zaboravi poraz.

"Mislio sam da ćemo sada (protiv Vojvodine) da izađemo iz krize.

Ovo je bila idealna prilika. Da dokažemo nama, ali i navijačima da nismo u krizi.

Ali, eto, izgubili smo. Sreća u nesreći je to što smo prvi i što mi odlučujemo. Imamo mečeve sa Smederevom, pa sa Zvezdom i nadam se da ćemo mi odlučiti. I da ćemo imati snage", rekao je Milan Smiljanić i prokomentarisao novo stanje na tabeli.

Partizan ima 56 bodova, kao i Crvena zvezda, a Vojvodina 53.

"Nije da ne shvatam Vojvodinu ozbiljno, ali sam rekao da nemaju snagu za titulu. Ipak, ušli su u tu trku. Pobedili su nas, ali smo ipak mi favoriti. I toga moramo da budemo svesni. Da protiv Zvezde uđemo maksimalno spremni i da završimo tu priču".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online