Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.04.2011.
23:23
Vestionline A

Šalke i Real u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Šalkea iz Gelzenkirhena i madridskog Reala plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su zabeležili pobede i u revanš utakmicama protiv Intera (2:1), odnosno Totenhema (0:1).

Stigao do cifre od 71 pogotka u evrokupovima - Raul

Šalke je na svom terenu savladao Inter rezultatom 2:1 u revanš meču četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Nemački klub je izborio polufinale Lige šampiona, pošto je u prvom duelu slavio s 5:2.

Golove za Šalke postigli su Raul u 45. i Hevedes u 81. Jedini strelac za goste bio je Mota u 49. minutu. Šalke će u polufinalu igrati sa Mančester junajtedom, koji je u dva meča eliminisao Čelsi.

Šalke je po drugi put za osam dana nadigrao dosadašnjeg evropskog šampiona, ekipu Intera. Posle oprezne igre oba tima, Stanković je u 36. minutu šutirao iz daljine, ali je Nojer izbacio loptu u korner. Domaći su poveli u poslednjem minutu prvog poluvremena. Raul je primio loptu na oko 20 metara ispred gola gostiju, a onda je ušao u kazneni prostor Intera i lako savladao Cezara.

Stanković je zamenjen u poluvremenu, a umesto srpskog reprezentativca u igru je ušao Pandev. Gosti su izjednačili već u 49. minutu. Mota je sa svega nekoliko metara savladao Nojera. Milanski klub je nastavio sa angažovanom igrom, ali posle nekoliko dobrih napada Intera promene rezultata nije bilo. Domaći su 60. minutu postigli gol, koji je poništen jer se Hovedes navodno našao u ofsajdu. Milito i Eto su od 65. do 68. pokušali da iznenade Nojera, ali su bili neprecizni.

Konačan rezultat postavljen je u 81. minutu. Hovedes je iz trka sa oko 15-ak metara pogodio mrežu i zasluženo doneo još jednu pobedu Šalkea nad Interom. Utakmicu je sa tribina pratio i menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

Jedini strelac na 'Vajt Hart Lejnu' u Londonu - Kristijano Ronaldo

Real je u Londonu nadigrao Totenhem 1:0 u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Jedini gol na meču postigao je Ronaldo u 50. "Kraljevski klub" je u prvom duelu slavio s 4:0.

Madriđani će u polufinalu Lige šampiona igrati sa Barselonom, koja je u dva meča nadigrala Šahtjor. Prvi mečevi polufinala biće odigrani 26. i 27. aprila, a revanši nedelju dana kasnije.

Real je ponovo nadigrao Totenhem, ali ovog puta u Londonu rezultatom 1:0. Prvu šansu na utakmici imao je Real, ali je Gomes u trećem minutu zaustavio udarac Ozila, koji je izašao sam ispred golmana domaćih. Nekoliko minuta kasnije Pavljučenko je bio u skoku bolji od Kasiljasa, ali je Karvaljo otklonio opasnost ispred gola Reala.

Totenhem je u 25. minutu propustio veliku šansu da dođe u vođstvo. Lenon je odlično prošao po levoj strani, a onda je vratio loptu do Pavljučenka, koji je sa oko 10 metara šutirao preko gola. Domaći su novu priliku imali u 30. minutu, ali je udarac Hadlstona završio spoljnjem delu mreže. Real je u 36. minutu imao priliku za postizanje gola, ali je Gomes zaustavio udarac Ramosa. Londonski klub je u 38. minutu postigao gol, koji je poništen pošto se Modrić našao u ofsajdu. Do kraja prvog dela meča nije bilo promene rezultata.

Real je poveo u 49. minutu. Ronaldo je šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta prošla Gomesu kroz ruke i završila u mreži. Domaći su imali priliku da izjednače u 56. minutu, ali je Pavljučenko posle odličnog prodora Van der Varta šutirao preko gola. Defo je u 62. minutu pokušao da iznenadi Kasiljasa, ali je golman Reala bio na mestu. Kaka je u 68. minutu propustio veliku priliku da svom timu donese ubedljivije vođstvo, ali je Gomes zaustavio njegov udarac.

Domaći fudbaleri su u nastavku meča pokušavali da dođu do izjednačenja, a dobru priliku imao je Defo koji je u 74. minutu. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako su obe ekipe propustile po nekoliko poluprilika za postizanje golova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online