Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.04.2011.
23:04
Vestionline A

Runi srušio Čelsi, Barsa pregazila Šahtjor

Fudbaleri Mančester Junajteda pobedili su u Londonu ekipu Čelsija rezultatom 1:0 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok je Barselona deklasirala Šahtjor sa 5:1.

Runi strelac na Stamfordu

Jedini gol na utakmici na Stamford Bridžu postigao je Vejn Runi u 24. minutu.

Čelsi je bio bolji rival na početku meča, a prvi udarac ka golu uputili su domaći u šestom minutu, ali je Van der Sar zaustavio udarac Toresa. Junajted je zaigrao angažovanije u nastavku meča, a gosti su pokušali da postignu gol preko Parka, ali nije bilo promene rezultata. Drogba je u 19. minutu šutirao sa 16 metara, ali je golman Junajteda izbacio loptu u korner.

Gosti su u 24. minutu poveli 1:0. Karik je uputio odlično dodavanje na levu stranu, Bosingva je naivno 'ispao', Gigs je dodao do Runija, koji sa desetak metara plasira loptu od stativu u gol Čelsija.

 

Čelsi je do kraja prvog poluvremena imao više od igre, a domaći su veliku priliku za izjednačenje propustili u 45. minutu. Drogba je prevario dvojicu protivničkih igrača na levoj strani i centrirao. Tores je malo zakačio loptu, ali je ona pogodila stativu. Lopta se potom odbila do Lampard, koji ju je poslao ka golu, ali je Evra izbacio u polje.

Prvu šansu na početku drugog poluvremena imao je Čelsi, ali je Ramireš loše zahvatio loptu posle centaršuta Drogbe. Junajted je u 66. minutu imao šansu za postizanje gola, ali je Čeh odlično intervenisao ispred Ernandeza. Londonski klub je novu priliku za izjednačenje imao u 74. minutu kada je Tores dobro šutirao glavom posle centaršuta Bosingve, ali je Van der Sar bio na mestu.

Čelsi je nastavio sa napadima, a Lampard je za samo dva minuta ima dve šanse, ali je oba puta bio neprecizan. "Plavci" su imali inicijativu do kraja meča, ali nije bilo promene rezultata iako su domaći tražili penal pošto je Evra u svom šesnaestercu zakačio Ramireša, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. Revanš meč biće odigran 12. aprila u Mančesteru.

Barselona ubedljiva protiv Šahtjora

Barselona je na svom terenu nadigrala Šahtjor 5:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Golove za katalonski klub postigli su Inijesta u drugom, Alves u 34, Pike u 53, Keita u 61. i Ćavi u 87. minutu. Jedini gol za goste dao je Rakitski u 59. minutu.

Barselona je povela već u drugom minutu. Lopta je posle proigravanja Mesija stigla do Inijeste, koji je s pet metara pogodio mrežu Pjatova. Gosti su mogli da izjednače u šestom minutu, ali je Valdes zaustavio udarac Vilijana. Samo tri minuta kasnije nova šansa za Šahtjor. Kosta je odlično proigrao Vilijana, koji je imao poziciju jedan na jedan sa Valdesom, ali je njegov šut završio pored stative. Mesi je u 17. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara šutirao pored gola. Samo dva minuta kasnije nova šansa za Mesija, ali je Pjatov zaustavio njegov udaraca.

Barselona je povela 2:0 u 34. minutu preko Alvesa. Ćavi je odlično dodao loptu do Alvesa, koji je izbegao ofsajd zamku i savladao nemoćnog Pjatova. Prvu šansu u drugom delu meča imao je Šahtjor preko Luiza Adrijana. Vilijan je prosledio loptu do Adrijana, ali se napadač gostiju nije najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu.

Barselona je treći gol postigla u 53. minutu. Pike je sa oko 16 metara pogodio mrežu gostiju. šahtjor je smanjio na 3:1 u 59. minutu. Srna je odlično izveo slobodan udarac, a Rakitski je loptu prosledio u mrežu Barselone. Samo minut kasnije novi gol za Barselonu. Keita je postigao odličan gol posle dodavanja Mesija. Adrijano je nekoliko minuta propustio još jednu šansu za šahtjor, pošto je pogodio stativu gola Barselone.

Konačan rezultat postavljen je u 87. minutu. Alveš je odlično prosledio loptu do Ćavija, kome nije bilo teško da se upiše u listu strelaca. Revanš meč biće odigran 12. aprila u Donjecku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online