Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 06.04.2011.
19:01 >> 22:09h
Vestionline A

Pobeda Zvezde, Partizan u finalu Kupa

Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, iako su poraženi od Crvene zvezde rezultatom 1:0 u revanš meču polufinala nacionalnog Kupa.

Strelac jedinog pogotka - Andija Kaluđerović

"Crno-beli" su izborili plasman u finale Kupa Srbije, pošto su u prvom meču odigranom 16. marta slavili s 2:0. Jedini gol na današnjem meču postigao je Andrija Kaluđerović u 72. minutu.


Partizan će u finalu nacionalnog kupa igrati sa Vojvodinom. Novosađani su u dva meča bili bolji od Slobode Point Sevojno (1:0 i 2:1).

Obe ekipe ušle su oprezno u meč, a prvu šansu imali su crno-beli. Adija je sa oko 20 metara po zemlji šutirao, ali je Bajković izbacio loptu u korner. Zvezda je bila bolji rival u nastavku meča, a domaći su najveću šansu da dođu u vođstvo propustili u 12. minutu. Kadu je odlično prošao po desnoj strani, a onda je uputio centaršut u šesnaesterac Partizana. Na loptu je natrčao Kaluđerović, ali je Stojković nogom izbacio loptu u polje.

Nekoliko minuta kasnije Miljković je pokušao iz daljine da iznenadi Bajkovića, ali je golman Zvezde bio na mestu. Domaći fudbaleri su u periodu od 19. do 21. minuta izveli tri kornera. Borha je posle trećeg kornera koji je izveo Kadu glavom sa samo četiri metra šutirao glavom pored gola crno-belih. Zvezda je imala više od igre, a Kaluđerović je u 24. minutu oduzeo loptu Krstajiću, utrčao u protivnički šesnaesterac, ali je u ključnom trenutku izgubio loptu.

Igrači Partizana su tri minuta kasnije organizovali kontru, ali se Tomić spetljao u kaznenom prostoru Crvene zvezde. Do kraja prvog poluvremena nije bilo izglednijih prilika za postizanje golova. Crveno-beli su imali loptu više u svom posedu, a Partizan je iz kontranapada pokušavao da ugrozi gol protivnika.

Oba trenera izvršili su po izmenu na početku drugog poluvremena. Lazović je zamenio Kadua u ekipi Crvene zvezde, a umesto Adije ušao je Iliev u timu Partizana. Crvena zvezda je ušla angažovanije u drugom poluvremenu, ali je Partizan imao šansu u 53. minutu. Crno-beli su za nekoliko minuta izveli četiri kornera, a posle jednog od njih pokušao je Petrović da iznenadi Bajkovića. Međutim, on je pogodio Borhu, a lopta je završila tik pored stative gola Zvezde.

Domaći su nastavili sa inicijativom, a narednu šansu imali su u 66. minutu. Jevtić je posle odličnog centaršuta sa desne strane sa svega nekoliko metara iskosa glavom šutirao pored gola Stojkovića. Zvezda je povela u 72. minutu. Borha je uputio loptu ka golu Stojkovića, a Kaluđerović je bio brži od odbrane crno-belih, ispužio nogu i smestio loptu u mrežu gostiju.

Crveno-beli su u 82. minutu mogli do drugog gola, ali je Kaluđerović iskosa sa oko 15 metara šutirao pored gola. Partizan je najveću šansu za izjednačenje imao u 88. minutu. Babović je prosledio loptu od Lazevskog, koji je sa oko 10 metara iskosa neometan šutirao po sredini gola, ali je Bajković odlično intervenisao. Crvena zvezda je do kraja meča imala inicijativu, ali promene rezultata nije bilo.

Posle večitog derbija trener Partizana Aleksandar Stanojević je bio zadovoljan prolazom svoje ekipe u finale, dok se Robert Prosinečki obradovao igri svojih izabranika. 

Crvena zvezda - Partizan 1:0 (0:0)
strelci: Kaluđerović 72'


Žuti kartoni: - Petrović 25', Miljković 78', Ilić 89'; Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 30.000. Glavni sudija: Slobodan Veselinović (Valjevo).


Crvena zvezda: Bajković, Ninkov, Mikić, Vilotić, Ćosić, Kadu (od 46' Lazović), Evandro, Isah (od 79' Mijailović), Borha, Vešović (od 55' Jevtić), Kaluđerović. Trener: Robert Prosinečki.


Partizan: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Petrović, Kamara, Tomić (od 71' Babović), Ilić, Tejgo, Adija (od 46' Iliev). Trener: Aleksandar Stanojević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 18:28
ФАНТАСТИЧНА ИГРА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ЗВЕЗДА ЈЕ БИЛА БОЉИ ТИ У ОБА МЕЧЕВА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online