Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 05.04.2011.
12:39
M. S. A

Krasić: Cilj je dostižan

Naš as efektnim pogotkom protiv Rome najavio trijumf Juventusa, koji ne odustaju od plasmana u Ligu šampiona.

Imperator Miloš Krasić osvojio je i Rim. Srpski reprezentativac je ponovo bio jedan od najzaslužnijih za pobedu stare dame u gostima, ovog puta na rimskom Olimpiku nad Romom od 2:0 u poslednjem susretu 31. kola Serije A.


Sjajan ambijent priredili su domaći navijači, ali na kraju su njihovi ljubimci ipak razočarali. Gosti su poveli u 60. minutu: Fabio Groso je probio po levoj strani, primetio Krasića koji je ostao sam na desnoj strani, usledio je centaršut a naš reprezentativac volejem "iz prve" sa 15-16 metara neodbranjivo loptu poslao u desnu stranu gola Donija.

Petnaestak minuta pre kraja, ponovo je Groso bio asistent, idealno je uposlio Alesandra Matrija, a ovaj u situaciji jedan na jedan sa Donijem, postigao drugi pogodak i osigurao staroj dami ceo plen iz "večnog grada". To je drugu godinu zaredom, a 24. put u istoriji derbija sa Romom, da fudbaleri Juventusa slave u prestonici Italije.


Milošev osmi gol u sezoni


Krasiću je ovo bio šesti pogodak u Seriji A, a osmi od kada je letos stigao u Torino iz CSKA Moskve.

 

Plavokosi Srbin bio je strelac i u prošlom kolu, u pobedi nad Brešom od 2:1, a može se pohvaliti da je ove sezone tresao mreže oba rimska kluba, Lacija i Rome. Jesenas, u Torinu, bilo je 1:1, sada je bolji bio Juve.

Juve zauzima sedmo mesto i mada je trenutno daleko od borbe za Ligu šampiona, Krasić je posle druge uzastopne pobede u Seriji A rekao da njegov klub još uvek ima šansu da postigne prioritetne ciljeve.


"Veoma sam srećan, moj gol je načeo Rimljane, ali pobeda pripada čitavom timu. Uspelo smo da savladamo velikog protivnika. Pokazali smo da Juventus može do važnih ciljeva, ali sada se moramo fokusirati i na naredni meč. Biće to novi težak test", rekao je Krasić, koga je u 86. minutu zamenio reprezentativac BiH, Hasan Salihamidžić.


Posle ove pobede, torinski klub se približio rimskoj "vučici" na samo dva boda zaostatka.

"Liga šampiona? Ko zna, ako budemo sve pobedili do kraja. Problem je što još rastemo kao tim. Ovaj sastav Juvea sposoban je da pobedi bilo koju veliku ekipu, ali isto tako i da izgubi od autsajdera. Ako pronađemo naš put, koncentraciju i kontinuitet, možemo sve", kazao je trener "bjankonera".


Do kraja šampionata ima još sedam kola, a narednog vikenda Juve u Torinu dočekuju ekipu Đenove.

Mihajlović: Nismo ih dokrajčili


Trener Fiorentine, Siniša Mihajlović, razočaran je remijem u Ćezeni (2:2). "Ljubičasti" su uspeli da golovima Đilardina i Montoliva preokrenu rezultat, ali je bod domaćima doneo Fabio Kaserta četiri minuta pre kraja utakmice.


"Ovo nije loš rezultat, ali razočaran sam jer smo primili gol u finišu meča. Sami smo krivi. Igrali smo dobro, pogodili prečku i stativu, ali nismo uspeli da ih dokrajčimo. Čini se da nam je, uprkos vođstvu, pred golom protivnika u završnici utakmice nedostajalo koncentracije", rekao je Mihajlović, čija Fiorentina u narednom kolu dočekuje lidera prvenstva, Milana.

POVEZANE VESTI

Subota 17.09.2011. 13:13
svaki cilj...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online