Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.03.2011.
22:31
Press A

Mamić: Robijeva Zvezda igra kao Barsa!

Izvršni potpredsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić kaže da Crvena zvezda pod vođstvom Roberta Prosinečkog igra kao mala Barselona!

Regionalna liga je rešenje - Zdravko Mamić

U ekskluzivnom intervjuu za 'Press' prvi čovek kluba iz Maksimira otkriva da je gledao meč prvo prolećnog kola srpskog prvenstva između Crvene zvezde i Smedereva i bio oduševljen činjenicom da je Veliki Žuti za samo dva meseca rada u beogradskom velikanu uspeo da svoje ideje sprovede u delo.

Da li pored obaveza u Dinamu i Fudbalskom savezu Hrvatske uspevate da pratite igre Crvene zvezde, pošto je trener tog kluba legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala Robert Prosinečki?

"Da gledao sam na televiziji onaj meč kada je Zvezda iz penala dala gol. Mislim da je Smederevo gostovalo na "Marakani"... Mogu vam reći da sam bio impresioniran viđenim i to sam to rekao svim prijateljima iz Zagreba. Videla se ideja u Zvezdinoj igri, konstantno su imali posed lopte, to je ono što Robi traži. Ma, Zvezda je izgledala kao mala Barselona. Drago mi je što je Prosinečki svoje ideje sproveo u delo".

Prema onome što ste nam rekli izgleda da delite mišljenje hrvatskih kolega koji smatraju da je Robert Prosinečki bio ključna karika u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske. Jedan od njih je napisao da će "vatreni" naj....ti kao žuti bez Velikog Žutog?

"Ovdašnji novinari vole da se prave pametni i kada to nisu. Pošteno mogu da vam kažem da bi nam sigurno bilo bolje sa Robijem, nego bez njega. Volim i cenim Roberta Prosinečkog kao čoveka, bivšeg velikog fudbalera, a sada trenera... Samo njegov izostanak nije ključni razlog našeg poraza u Tbilisiju. Za to ima hiljadu razloga".

Mislite li da je dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu prvi korak ka formiranju regionalne lige u fudbalu?

"Ja sam pre deset godina pričao da je regionalna liga jedini spas za fudbal u regionu. Više to ne radim, jer od priče kako bi to bilo dobro nismo dalje odmakli. Slušaj sine da ti iskreno kažem: Ti radiš svoj posao, ja u Dinamu svoj, ali na kraju mi proizvodimo jedan veliki gubitak. Nemamo infrastrukturu, fudbal u ligama je slab, bojim se da ćemo se svi zajedno vrlo brzo ugušiti. Kako da preživimo kada nam je jedini izvor prihoda prodaja igrača".

Postoje i objektivni problemi zbog kojih ne može da zaživi liga avnojevske Jugoslavije. Da li je tačno da je UEFA veliki protivnik regionalnih takmičenja?

"Kako da nam bude saveznik kada nismo otišli tamo sa ozbiljnim projektom. Ne treba mi u insitucijama kao što su UEFA I FIFA da gledamo protivnike. To su nam mama i tata. Da vam dam konkretan primer ako se dete guši i grca u problemima, onda će za pomoć prvo da se obrati roditeljima. Šta tu nije jasno? Fudbal je u celom svetu ozbiljan biznis, samo mi to još nismo shvatili. Zato proizvodimo gubitke, a i dalje nekako živimo. Logika je jasna: Ako radiš u gubitku, onda stavljaš katanac na radnju".

Zaboravili ste da pomenete problem bezbednosti i navijača?

"Zato što taj problem ne postoji. Bio sam skoro u Sarajevu jer je moj Dinamo gostovao Železničaru u prijateljskom meču. Pola sata posle meča deset hiljada ljudi je skandiralo: "Dinamo, Dinamo". To je dokaz da problem sa navijačima ne postoji. Druga je stvar što kod vas, a i kod nas, vlada teror manjine. Siguran sam da je 99 posto ljubitelja fudabala za regionalnu ligu, a da se onaj jedan posto ističe drugačijim stavom".

Mamić: Ponosan sam na Džajine komplimente!

 

Bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić nedavno je izjavio hrvatskom nedeljniku "Maks" da je najtrofejnijem srpskom klubu potreban menadžer Vaših sposobnosti. Šta mislite o tome?

 

"Džaja je uvek bio džentlmen i gospodin. Ponosan sam kada jedan takav čovek sipa komplimente na moj račun. Ej, ja sam kao mali učio od Džajića i Cvetkovića. Isto se odnosi i na Partizanove čelnike Zečevića i Bjekovića. To su bili tandemi kakve nijedan klub na svetu nije imao".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online