Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.03.2011.
12:33
Vestionline, novosti.rs A

Stevanović: Adija je paklen igrač!

Selektor Gane posle Togoa, savladao i Kongo. "O Tejgu se sve zna, ali Dominik će tek eksplodirati u Partizanu", kaže nekadašnji strateg crno-belih.

Paklen igrač - Dominik Adija

Dve utakmice, dve pobede, sedam postignutih golova. Sjajno je počeo posao Goran Stevanović na kormilu Gane, a da trijumf nad Togom u prijateljskom meču (4:1) nisu bili "prvi mačići“, pokazao je pre dva dana u "meču godine“, u gostima protiv Konga.

U duelu koji je u velikoj meri usmeravao kvalifikacije za Kup Afrike, "crne zvezde“ su lako pobedile Kongosa 3:0, a prva dva gola dela su napadača Partizana, Prinsa Tejga i Dominika Adije.

Njih dvojica kao da su se preporodili u Humskoj 1. Tejgo rešeta kako izađe na teren, dok je Adija postigao tri gola na dve utakmice za Ganu, a čeka se njegov prvenac u crno-belom dresu.


"O Prinsu se već dosta priča i piše, sve je jasno. Radi se o sjajnom igraču i, pre svega, dobroj osobi. Kod mene njih dvojica igraju malo drugačije - Tejgo je na desnoj strani, a Adija u špicu", priča selektor Gane Goran Stevanović.

Ipak, najjači utisak na našeg stručnjaka ostavile su igre mlađeg napadača, koji je u Partizanu na pozajmici iz Milana.

"Kako je Dominik u Srbiji zasada u senci starijeg kolege, moram njega da pomenem i da kažem da je paklen igrač. Tek ćete videti kakav je, jer još nije u Partizanu "eksplodirao“. Stalno pravi darmar u napadu, neuhvatljiv je za rivale i konstantno radi za ekipu. Iskreno se nadam da će ostati u našem fudbalu još koju godinu".

A, Gana, pod komandom Stevanovića, od selekcije koja je na Mundijalu napravila istorijski uspeh pobedama po 1:0, pretvorila se u mašinu koja melje redom, što iznenađuje i domaćine.

"Svi smo prijatno iznenađeni kako nam je zajedno krenulo. U Kongusmo odigrali mnogo važnu utakmicu, osećali su se napetost i pritisak pre meča, jer su nam bili tik iza leđa na tabeli u kvalifikacijama", prenosi impresije Stevanović, koji je sa ekipom od ponedeljkau Londonu, gde u utorak Gana igra sa Engleskom prijateljski meč.

"Otvorili smo rivala na vreme, u poslednjem minutu poluvremena poveli sa 2:0, i tu je sve bilo gotovo. Nismo se još kvalifikovali za Kup Afrike, ali smo sada na dobrom putu".

Iako za igrače sa Crnog kontinenta kažu da su ćudljivi, da im treba pronaći „žicu“ za dobru saradnju, Stevanović je, izgleda, pronašao način za to, pošto igrači ne štede pohvale na njegov račun.

"Mislim da u Gani to nije teško, jer momci žive za reprezentaciju, imaju veoma izražen osećaj pripadnosti naciji. Recimo, Asamoa Gijan, zbog crvenog kartona, nije imao pravo da igra u Kongu, ali je svih sedam dana priprema bio sa nama. Boateng zbog povrede nije mogao da nam pomogne, ali je došao u London da se vidimo, da se upoznamo. Očekujemo i da se Esijen javi... Samo da se ovako nastavi, prezadovoljan sam, nemam reči", pleni dobrim raspoloženjem Goran Stevanović, kormilar Gane. 

I Li Adi je odigrao fenomenalno
Drugo poluvreme u Kongu bila je prilika da zaigra za Ganu i Li Adi, defanzivac Crvene zvezde, koji se očigledno oporavio od povrede.

"Odigrao je fenomenalno! Mnogo mi je drago zbog njega, zbog raznih peripetija u kojima je bio, vratio mu se osmeh na lice", hvali pulena Goran Stevanović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online