Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2011.
12:02
S. Savić - Vesti A

Skinuo teret očeve slave

"Odlazak u Bordo mnogo mi je pomogao, posebno podrška takve veličine kao što je Žan Tigana", kaže mladi štoper.

Predvodnik generacije - Vujadin Savić

Kada je, dok je još branio boje Crvene zvezde, odigrao, uostalom kao i čitav tim, lošu partiju u evropskoj utakmici protiv praške Slavije, na nejaka, tada još dečačka pleća, srušio se čitav svet.

Kritike su pljuštale sa svih strana, kačili su mu etikete da igra zbog tate Duleta i kuma Pižona, a on je samo želeo da ga ostave na miru, da mu daju šansu i pravo na grešku...


Vujadin Savić, momčina od 20 leta, danas kao prvotimac francuskog Bordoa, s kapitenskom trakom na ruci predvodi mladu reprezentaciju Srbije.

"Nikada ništa ružno neću reći o Crvenoj zvezdi. U tom klubu sam dosanjao dečački san, potpisao profesionalni ugovor na predlog današnjeg selektora mlade reprezentacije Aleksandra Jankovića, koji me je i priključio prvom timu i dočekao da istrčim na "Marakanu". To što pojedinci za mene nisu imali dovoljno strpljenja nije na meni da komentarišem", kaže naslednik nezaboravnog centarfora Crvene zvezde.


Ćosiću moja sudbina
Umesto Savića Zvezda je zimus vratila iz Rusije drugog mladog štopera Uroša Ćosića.
"Ćosić mi je odličan drug, ali i njemu se kao mladom igraču dešava nešto slično kao i meni kada sam počinjao u prvom timu, od dizanja u zvezde do osporavanja. Ništa čudno u klubu od kojeg se uvek traže samo trofeji, gde nema popusta ni za najmlađe.

Zreliji, s vidno većim samopouzdanjem nego kada je prošli put sa svojim vršnjacima bio u novosadskom hotelu Park, rezonuje ovako:

"Razbio sam tu psihološku barijeru, skinuo taj teret očeve slave. Odlazak u Bordo mnogo mi je pomogao. Značilo je mnogo to što je takva veličina, kakav je Žan Tigana, apsolutno stao iza mene i pružio mi punu podršku".


U pripremnom periodu Savić je često dobijao priliku kako bi se postepeno navikao na novu sredinu.

"Postigao sam i gol u jednom meču. U prvenstvu Francuske, koja pripada evropskom klupskom kremu, odigrao sam četiri utakmice. Dogodilo se pre meča s Marsejom da se jedan štoper povredio, a drugi imao žute kartone, pa mi je ukazano poverenje, iako je u Francuskoj praksa da mladi fudbaleri igraju u takozvanim manje važnim mečevima. Time se sa njih skida nepotrebno breme odgovornosti".


Kada se Crvena zvezda zimus javila sa željom da ga kao pozajmljenog igrača vrati na "Marakanu", silno se obradovao...

"Nadao sam se da ću dobiti zeleno svetlo i odigrati do leta u Zvezdinom dresu, ali Tigana za to nije hteo ni da čuje. Sa jedne strane bilo mi je krivo, dok je sa druge to za mene bilo novo priznanje, jer sam se uverio da na mene u Bordou ozbiljno računaju".

EP nam neće izmaći


O mladoj reprezentaciji ima visoko mišljenje.
"Naši najjači aduti su veliko drugarstvo, kolektiv i selektor Janković. Imao sam priliku da igram i u generaciji koja je dve godine bila starija. Tamo je sve vrvelo od zvučnih imena, igrača koji su bez dileme majstori fudbala, ali nam se nije posrećilo da se kvalifikujemo na EP, mada su nas svi videli u Danskoj. Sada smo oprezniji, ali i iskusniji, pa nam Izrael, jednostavno, ne sme izmaći. Kada ovo kažem, imam na umu da smo u generaciji do 19 godina bili treći u Evropi, iza Ukrajine i Engleske", ističe Vujadin Savić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online