Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.03.2011.
10:07
Đ. Pajić - Vesti A

Tražiće tri boda i na minus 10!

"Vreme je manje važno, jer smo došli ovde po tri boda i ne bi trebalo ni o čemu drugom da razmišljamo", rekao je Zoran Tošić po sletanju u hladni i vetroviti Talin.

Nekoliko kamera, fotoaparata i dvadesetak fudbalskih fanova dočekalo je reprezentativce Srbije na aerodromu u Talinu. Bio je to prijatniji deo prvog utiska po dolasku "orlova" u Estoniju.

Ono neprijatnije usledilo je po izlasku iz aerodromske zgrade, kad je potvrđena najava da ovde u Estoniji vlada pravi zimski ambijent. Olujni vetar, sneg i temperatura od samo dva stepena (ne)prilike su koji vladaju u Talinu, gradu gde najbolji srpski fudbaleri u utorak uveče (20.30 CET) igraju 90 minuta u kojima žele da ostvare potpuni takmičarski povratak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.


"Mnogi igrači, vidim po reakcijama, nisu navikli na uslove kakve smo zatekli u Talinu. Podsetio sam ih samo da smo svi u Srbiji bar nekoliko puta mogli da osetimo "čari" igranja po snegu, vetru i lošim terenima. I da zaključimo izveštaj o prognozi - vreme je manje važno, jer smo došli ovde po tri boda i ne bi trebalo ni o čemu drugom da razmišljamo", rekao je u Estoniju Zoran Tošić, strelac pobedonosnog gola u meču protiv Severne Irske. 

Bio je to miran let "orlova" od Beograda do Talina, realizovan čarter letom rumunske aviokompanije. Kao što je poznato, u ekspediciji nije bilo kapitena Dejana Stankovića i Miloša Krasića, koji su u prethodnom kvalifikacionom duelu protiv Severne Irske u Beogradu (2:1 za Srbiju) dobili drugi žuti karton.


Popularni Bambi Tošić osvrnuo se i na činjenicu da postaje sve važniji faktor u igri najbolje srpske reprezentacije.

"Od odgovornosti nikad nisam bežao. Moram, ipak, da kažem da nisam zadovoljan nivoom igre koji pružam, jer verujem da je on i dalje daleko od mojih mogućnosti. Moram da se dovedem na nivo da se nečekaju moji dobri momenti već da u kontinuitetu igram na visokom nivou", dodao je 24-godišnji ofanzivni vezista srpske reprezentacije.


Do utakmice protiv selekcije Estonije, koja je u petak, u prijateljskoj utakmici, takođe u Talinu, savladala selekciju Urugvaja (2:0) reprezentativci Srbije odradiće i dva treninga, kako bi se adaptirali na zaista uslove koji ne idu na ruku fudbalu.

Vremenska prognoza kaže da će u noći između utorka i srede u Talinu živa stići čak 10 stepeni ispod nule, pa je u tom slučaju vrlo obeshrabrujuća činjenica da će meč na stadionu Le Kok Arena početi u 21.30 po lokalnom vremenu, sat ranije po srednjeevropskom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online