Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.03.2011.
21:03
Vestionline, Press A

"Belfast telegraf": Beograd zaostaje 30 godina!

Novinar "Belfast Telegrafa" Mark Mekintoš, izveštavajući sa utakmice Srbija - Severna Irska, ocenio je da je Beograd zaostaje za njegovim gradom 30 godina!

Irci navijali na "Marakani"

Iako dolazi iz Belfasta, grada koji je do pre desetak godina bio pravo pravcato bojno polje i u kojem i dan-danas u oklopnim transporterima patroliraju do zuba naoružani pripadnici vojske Njenog veličanstva kako bi sprečili katolike i protestante da se međusobno poubijaju, Mekintoš je svojim zemljacima srpsku prestonicu opisao kao mesto koje se još oporavlja od "rata u Bosni"?!

"Kada su stigli u srpsku prestonicu, izabranici Najdžela Vortingtona posavetovani su da pomere svoje časovnike jedan sat unazad kako bi se prilagodili vremenskoj zoni. Pola sata nakon putovanja od aerodroma 'Nikola Tesla' oprošteno bi im bilo i da su ih vratili nekih 30 godina unazad", napisao je Mekintoš.

Nastavio je u sličnom stilu, mada je priznao da Beograd baš i nije toliko zaostao.

"Srpska prestonica se izdigla iznad dima i vatre rata u Bosni koji se zbio pre jedne decenije. Ožiljci na Beogradu su ostali, prikazani tako da svi mogu da ih vide. Međutim, hotel u kojem su smešteni reprezentativci Severne Irske 48 sati pred meč je bio daleko od onoga što smo mogli da vidimo pored puta. Visoke zgrade svakako zapadaju za oko, pre nego što vam pažnju skrene gužva i jedinstven stil vožnje beogradskim putevima. Kada je gužva u pitanju, srpski put bi svakako mogao da 'stane na crtu' našem M25".

Mekintoš je potvrdio i ono što su svi znali - na tribinama "Marakane" nisu bili gosti i sponzori FA Severne Irske, kao što je to predstavljeno čelnicima UEFA, već pravi pravcati navijači.

"Nekoliko sati pred susret naši navijači su došli u predvorje hotela kako bi uzeli karte. Verovatno velika većina njih nije ni znala da se nalazi u lobiju hotela u kome je 2000. godine ubijen 'gospodar rata' Arkan. Čak 20.000 ljudi je prisustvovalo njegovoj sahrani, a mnogi su ga se i posle smrti bojali", napisao je između ostalog Mekintoš.

Subota 26.03.2011. 21:29
glavno je da smo mi njima uzeli 3 boda sad neka puse k... Beograd se nije oporavio od dobrocudnih bombi koje je zapad na njega bacio
Subota 26.03.2011. 21:41
ti oziljci nisu od rata sa bosnom nisu nas bosanci napali nego su to oziljci od NATO bombi moj novinaru
Nedelja 27.03.2011. 06:28
Ja ne znam kako je u Irskoj, al' znam da Irci ne znaju igrat' fudbal. :-)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online