Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.03.2011.
22:32
Vestionline A

Srbija preokretom do pobede nad Ircima

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Severne Irske rezultatom 2:1 u meču grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Doneo pobedu i ostanak u trci za EP - Zoran Tošić

Gosti su poveli u 40. minutu golom Mekolija, ali su pobedu "orlovima" doneli Marko Pantelić u 65. i Zoran Tošić u 74. minutu.

Naša selekcija se nalazi na trećem mestu na tabeli sa sedam bodova, a Srbija će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 29. marta u Estoniji.

"Orlovi" će u Estoniji igrati bez Dejana Stankovića i Miloša Krasića, koji su večeras zaradili parne žute kartone. 

Irci se čuli dok su vodili

U prvih 10 minuta uglavnom na sredini terena. Gosti su od 11. minuta zaigrali angažovanije, a nekoliko puta su pokušali da ugroze Brkića, koji je nekoliko puta morao da interveniše i pošalje loptu u korner. Naša selekcija je prvu šansu imala u 16. minutu. Stanković je proigrao Ivanovića, koji je dobro šutirao, ali je Mekauli ispred gol linije loptu izbacio u korner.

Srbija je narednu šansu imala u 22. minutu. Tošić je odlično prošao po desnoj strani, a onda je loptu uputio u protivnički šesnaesterac. Lopta je došla do Ljajića, koji je šutirao sa oko 11 metara, ali je pogodio jednog protivničkog igrača u ruku koja je bila uz stelo. Lopta se opet odbila do Ljajića, koji je iz drugog pokušaja šutirao preko gola.

U narednih 15-ak igralo se uglavnom na sredini terena.  Stanković je u 37. minutu zaradio žuti karton zbog grubog starta nad protivničkim igračem, a kapiten srpske reprezentacije će zbog ovoga morati da propusti naredni meč u kvalifikacijama za EP, koji će biti odigran 29. marta u Estoniji.

Gosti su poveli tri minuta kasnije. Brant je iz slobodnog udarca ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, a Mekoli je bio bolji u skoku od Subotića i Biševca i glavom je pogodio mrežu Brkića. Samo dva minuta kasnije velika šansa za Irce. Laferti je prevario Biševca, ali je sa oko 15 metara šutirao preko gola.

Naša selekcija je krenula angažovanije u drugom poluvremenu, a umesto Ljajića i Milijaša u igru su ušli Jovanović i Ninković. Međutim, prvu šansu imali su gosti. Srbija je u 53. minutu propustila veliku priliku da izjednači. Krasić je izveo korner, a Ivanović je glavom sa oko pet metara pogodio golmana Severne Irske. Krasić je u 55. minutu dobio žuti karton, a ni fudbaler Juventusa neće moći da igra za Srbiju protiv Estonije.

Srbija je izjednačila u 65. minutu. Ninković je prosledio loptu u protivnički šesnaesterac, a Jovanović je asistirao Panteliću, koji je sa oko 10 metara pogodio mrežu Iraca. Samo dva minuta kasnije velika prilika za "orlove" da dođu u vođstvo. Jovanović je ušao u protivnički šesnaesterac, ali je dugo držao loptu u svom posedu umesto da šutira, a potom je odbrana gostiju sprečila opasnost ispred svog gola. 

Naša selekcija je zaigrala još angažovanije u nastavku meča, a vođstvo Srbiji doneo je Zoran Tošić u 74. minutu. Ninković je odlično započeo akciju, a potom je prosledio loptu do Tošića. Srpski fudbaler je ušao u šesnaesterac gostiju, a onda je snažnim udarcem pogodio gornji levi ugao Kampa. Naša selekcija je do kraja meča sigurnom igrom sačuvala prednost i zasluženo je stigla do pobede.

Selektor "orlova" Vladimir Petrović nije bio prezadovoljan učinkom svoji izabranika, ali je ipak morao biti srećan zbog rezultata, jer je Srbija zabeležila tri nova boda u kvalifikacijama za EP.

"Bojažljivo, baš bojažljivo smo igrali u prvom poluvremenu, a u nastavku smo došli do naše igre, ali opet smo igrali bojažljivo, što me čudi jer su to sve iskusni fudbaleri. Nisam prezadovoljan, ali dobro je", rekao je Petrović posle meča.

Srbija - Severna Irska 2:1 (0:1)
(Pantelić 65', Tošić 74' - Mekoli 40')


Žuti kartoni: Stanković 37', Pantelić 45', Krasić 55' - Evans 27', Hili 62'
Stadion: Crvene zvezde. Glavni sudija: Serž Gumieni. Pomoćne sudije: Mark Simons, Frank Blejen (svi Belgija).

 

Srbija: Brkić, Kolarov, Biševac, Ivanović, Tošić, Subotić, Ljajić (od 46' Jovanović), Pantelić, Milijaš (od 46' Ninković), Krasić (od 86' Petrović), Stanković.

Selektor: Vladimir Petrović.


Severna Irska: Kamp, Ketkart, Dž. Evans (od 86' Mekurt), Mekoli, Berd, K. Evans, Klingan, Gorman (od 78' Fini), Laferti (od 46' Hili), Brant, Hjuz.

Selektor: Najdžel Vortington.


Petak 25.03.2011. 22:52
ovo je dno dna igra skandalozno pa nismo redovnu sansu za gol napravili protiv jedne irske ccccc razocarenje
Subota 26.03.2011. 00:13
Mozda ne bi bilo lose da ubuduce sve utakmice igramo bez publike...hoce nas golovi i pobeda.
Petak 25.03.2011. 23:57
Gdje su oni koji ne veruju u repku.Drugo poluvrijem je bilo dobro.nemoj sad nije bilo sansi Ljajic je promasio zicer ,onda je Srbenda Bane Ivanovic imao dobar sut pa njegova prilika glavom.Gol Pantelica gol Tosica oklijevanje Jovanovica.Ne zavaravaj te se nije Irska ni malo lak protivnik to je engleski mentalitet fudbala.I zamjerka za Latinicu obavezno bi na ovakim manifestacijam trebala bit CERILICA.Karadzic da ode to bi bila najbolja stvar,Anticu svaka cast bio je stvorio dobre odnose u ekipi i ekipu ali posle kfalifikacija za svetcko nije islo prijateljske lose odigrali svecko razocarali.Pizon je bacen u vatru i treba mu dati podrsku nije on kriv vec Karadzic bolje on nego stranac neki
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online