Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.12.2009.
11:30
Vestionline A

Zahovič: Slovenija će biti bolja od Engleske

Zlatko Zahovič igrao je za selekciju Slovenije punih osam godina (1992.-2004.) i za „zmajčeke“ je postigao 35 pogodaka u 80 utakmica. Najbolji je strelac slovenačke fudbalske reprezentacije svih vremena.

Aktualni sportski direktor NK Maribora prokomentarisao je svrstavanje Slovenije u Grupu C Svetskog prvenstva koje će se sledeće godine održati u Južnoafričkoj Republici. Podsetimo, kuglice su odlučile da će se Slovenci za plasman u osminu finala boriti s Englezima, SAD-om i Alžirom.


"Skupina nam je lepa, ali ne i lagana. Može se dogoditi da izborimo plasman u sljedeći krug, ali moguće je i da ne prođemo dalje. Englezi su svakako favoriti grupe i dobro je što poslednju utakmicu igramo protiv njih, jer bi do tada sve već moglo biti odlučeno", kaže Zahovič, čiji su se sunarodnici na SP plasirali pobedom

protiv Rusije kroz dokvalifikacijske utakmice.

Svoju fudbalsku karijeru Zahovič je započeo u mariborskom Kovinaru. Njegove dobre partije je uočio Milko Đurovski, tadašnji igrač beogradskog Partizana, koji je u Mariboru služio vojni rok. Milkovom preporukom Zahovič je ekspresno prešao u Partizan 1989. godine i time započeo svoju profesionalnu fudbalsku karijeru koja je trajala sve do 2005. godine.


U periodu kada je igrao za Valensiju (2001), ekipa je stigla do finala Lige šampiona gde je na penale izgubila od Bajerna iz Minhena. Zahoviču je na Oliver Kan odbranio udarac sa penaltika.

"Moramo biti oprezni jer SAD ima jaku reprezentaciju, a oni koji podcene Alžir mogli bi se jako iznenaditi. Većina njihovih reprezentativaca nastupa u francuskim klubovima, tehnički su nadareni, brzi i jaki. Jasno je da ćemo morati studiozno proanalizirati naše suparnike."

Da Zahovič, ipak, pršti od optimizma potvrđuje sledeća izjava: 

"Slovenija će biti pobednik grupe, Engleska druga u njoj, a sledi će ih SAD i Alžir. Engleska reprezentacija puna je zvezda i izraženog ega. Nisu u stanju provesti mesec i po dana zajedno a da se ne posvađaju."

"Mislim da je Brazil najveći favorit za prvaka sveta, Nemci su uvek opasni, kao i Italijani, čija je grupa vrlo lagana (Paragvaj, Novi Zeland, Slovačka). Mogu da si dozvole da odmaraju igrače tokom igranja po skupini. Nemojmo zaboraviti niti Španiju. Evropski su prvaci vrlo jaki ", zaključio je Zahovič.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online