Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.12.2009.
22:22
Vestionline, Tanjug A

Nemačka favorit D grupe

Fudbalska reprezentacija Nemačke, koja će na šampionatu sveta u Južnoj Africi 2010. godini braniti bronzanu medalju osvojenu pre tri godine na domaćem terenu, važi za favorita D grupe.

Sadašnja generacija nemačkih fudbalera dugo je osporavana u stručnim krugovima, ali je retko dobar kontinuitet rezultata na velikim takmičenjima u proteklih sedam godina glavni argument pulenima Joakima Leva da navijači u njih moraju da veruju i na narednom Mondijalu.

Posle smene generacije Lotara Mateusa, koju je sa dosta uspeha predvodio selektor Berti Fogts, mnogi su sumnjali u budućnost nemačkog fudbala, a i pored čak dva finala, Svetskog šampionata 2002. i "Eura 2008." i planetarne bronze 2006. Mihael Balak i drugovi dosta su osporavani.

Lev je "pancere" preuzeo 2006. godine, posle odlaska Jirgena Klinsmana, a sudeći prema onome kakve je partija Nemačka pružala u kvalifikacijama, u Južnoj Africi se može očekivati još jedan bljesak snažnog tima.

Kapiten Balak igra najznačajniju ulogu na sredini terena, a za razliku od nekoliko proteklih takmičenja u napadu centralno mesto neće pripasti visokom Miroslavu Kloseu, pošto se Lev opredelio za bivšeg i sadašnjeg centarfora Bajerna Marija Gomesa i Lukasa Podolskog. Odbrana Nemačke, čiji glavni bedem čine Kristof Mecelder i Per Merezaker, primila je u kvalifikacijama samo pet pogodaka.

3D prenos fudbala

 

Prvi put u istoriji Svetskih fudbalskih prvenstava utakmice jednog Mundijala prenosiće se u trodimenzionalnoj tehnici.

Odlučeno je da se sa SP na tržište plasira do 25 mečeva u "trećoj dimenziji". Tehničku podršku omogućiće, a ko drugi do japanski proizvođač elektronske opreme "Soni".

Iz FIFA su potvrdili da će, posle ove vesti, u mesecima koji dolaze razmatrati ponude za prodaju televizijskih prava isključivo

Čelnici Fudbalskog saveza Nemačke očekuju od tima koji godinama igra zajedno, ali će u sastavu imati i nekoliko vrlo nadarenih mladih fudbalera poput Marka Marina i Mesuta Ozila, da po četvrti put prigrli "Zlatnu boginju". Ukoliko se to desi Nemci bi mogli da uoči svakog žreba za Mondijal da navijaju da se sastanu sa našom reprzentacijom, pošto su sva tri puta kada su bili prvaci - 1954, 1974 i 1990 - u trijumfalnom pohodu odmerili snage sa Jugoslovenima.

Naš državni tim je sa reprezentacijom Nemačke u istoriji odigrala 24 utakmice zabeleživši šest pobeda, četiri remija i 14 poraza. Gol razlika je 41:28 u korist pancera.

Kada su u pitanju dueli sa Nemcima, najviše radosti doneo je Patar Radaković golom za pobedu u četvrtfinalu šampionata 1962. godine u Čileu, dok je Diter Miler bio fatalan po "plave" 1974. u polufinalu prvenstva Evrope u Beogradu, kada su Nemci trijumfovali nakon pridužetaka. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online