Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.03.2011.
10:46
Vestionline A

Platini ponovo preti Srbiji i Hrvatskoj

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ponovio je da će Srbija i Hrvatska biti izbačen iz svih takmičenja ako ne reše problem s huliganima, prenosi AFP.

Oštra predizborna retorika - Mišel Platini

"Nad Srbijom i Hrvatskom visi Damoklov mač. Dali smo im godinu da pokažu da rade nešto po pitanju bezbednosti. Ako to ne urade biće izbačeni iz međunarodnih takmičenja. Više ne možemo da dozvolimo da na 200 od 900 mečeva bude ozbiljnih incidenata. Ubistvo 28-godišnjeg Brisa Tatona u septembru 2009. godine u Beogradu je kap koja je prelila čašu", rekao je Platini i dodao:

"Bilo je dosta! Ili ćeš preuzeti odgovornost, ili češ ostati kod kuće".

Prvi čovek UEFA je najavio i da će klubovi koji ne budu poštovali finansijski fer-plej biti izbačeni iz evropskih takmičenja.

"Biće mi zadovoljstvo da kaznim najveće evropske klubove ako ne poštuju pravila. Ova pravila su za sve nas, za ceo fudbalski svet, a klubovi su imali četiri godine da se pripreme. Finansijski fer-plej nije samo to, već ćemo imati i pristup klupskim knjigama i videćemo svaki transfer koji nije isplaćen. Naravno, biće i drugih sankcija pred isključenje, kao što je zabrana transfera. Tako nešto je neophodno, jer je u 2009. godini fudbal bio u finansijskoj katastrofi, deficit klubova je bio 1,2 biliona evra", rekao je Platini.

Predsednik UEFA je istakao da njemu moć ne znači mnogo.

"To je zbog toga što sam bio fudbaler, a ne zbog toga što sam predsednik UEFA. Osećam odgovornost prema igri, želim da je zaštitim. Za mene je fudbal igra, a kada Amerikanac ode u veliki engleski klub i uloži novac, ja nisam siguran da on shvata da je to samo igra, ali će vremenom to shvatiti o odlučiti da li mu odgovara. Sve dok uspemo da održimo da fudbal bude igra, sa svom strasti koju nosi, mi pobeđujemo", rekao je Platini.

On je ponovio zabrinutost zbog kašnjenja radova uoči početka Evropskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Neću biti zabrinut samo do početka takmičenja, već sve do finala. Dali smo organizaciju Ukrajini, možda je to bila greška, ali je već napravljena. Ovo je veliki izazov, jer Ukrajina nije Nemačka. Ali mislim da će sve biti dobro i da ćemo se dobro zabaviti", rekao je Platini.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online