Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 20.03.2011.
11:20
Vestionline, Blic A

"Nisu izdali samo 'orlove' nego i narod"

Završetak reprezentativne karijere Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića naljutila je vremešne “fudbalske stručnjake”, koji se sada osećaju izdanim, pa čak spominju hapšenja.

Dragoslav Šekularac, živa legenda, jedan od naših najboljih igrača svih vremena i dugogodišnji reprezentativac, kaže da oko ovog pitanja nema nikakve diskusije.

Danko bolje da se čuva Šekija

"Reprezentacija je važnija od klupskih obaveza, ali selektor Petrović je tu nemoćan, mora Savez da reaguje. Taj isti savez ih je pustio u inostranstvo, gde su napravili karijere, zaradili novac. Sramota! U moje vreme bi bili uhapšeni".

Spominjali ste nedavno, pred derbi, kako su se svi plašili Krcuna?

"Nije bitno da li je Krcun, Tito ili Tadić. Volim mlade, borim se za njih, ali reprezentacija je svetinja i nije važno da li igraš minut, pola minuta ili si na klupi. Ako ovaj slučaj ostane samo na tome da su se oni dobrovoljno odrekli reprezentativnog dresa, onda to znači da bi svako mogao da radi šta hoće. Mladi su to ljudi, vremenom će shvatiti i verovatno će se stideti svog poteza", rekao je Šekularac, koji zaboravlja da svako ima pravo da odlučuje o svojoj sudbini.

Nekadašnji selektor Ilija Petković nema dilemu u ovom slučaju.

"Radi se o dobrim igračima, ali nacionalno pitanje je nacionalno pitanje. Mislim da su se malo zaleteli i da su mogli da daju promišljenije obrazloženje, ako uopšte postoji neki problem”.

Priča se da su Lazović i Luković nezadovoljni statusom u reprezentaciji.

"I ja sam pročitao, navodno, ljuti su zato što nisu pozvani na prethodne dve prijateljske utakmice. Pravo je selektora da proba igrače, a na njima je da odgovor na poziv, kada ga dobiju, bude pozitivan. Nisu našli pravi trenutak, malo su se zaneli, verovatno dobrim igrama i titulama Zenita, tamo su vedete. Bez obzira na sve, i ako je igrač povređen, uvređen, mora da se odazove selektoru, i ima sto načina da se iznivelišu odnosi. Ovako je tužno i ružno".

Pižon: Ljuti su bez razloga
 

"Nema razloga da se bilo ko ljuti. Ukusi selektora su različiti, ne gledamo svi isto na fudbal, a moje je pravo da izaberem ko će igrati ili koga ću pozvati.

Ne verujem da su se Lazović i Luković naljutili, zaista nema razloga", rekao je selektor Petrovich i dodao da je Neven Subotić u mnogo boljoj formi od Lukovića, dok je Lazovićev potez ishitren.

Ne pamti se ovakav slučaj?

"Ni u jugoslovenskoj, ni u srpskoj reprezentaciji. Ne sećam se da se neko odlučio na ovakav korak. Iskreno, ja da sam selektor, ovakvim potezom kod mene bi završili svaku priču".

Bivši reprezentativac Nenad Stojković ne može da se načudi obrazloženju srpskih internacionalaca.

"Kakve klupske obaveze? Da popune broj igrača do 22 na treningu, da mogu da se podele na dva gola. Pa, klub je obavezan da pusti igrače u reprezentaciju, to mu nalažu propisi FIFA i UEFA. Ne znam zašto se lažemo, oni su najverovatnije razočarani, nezadovoljni i ovo je neki njihov inat, kapric. Neprimereno je to što su uradili, valjda svaki igrač treba da bude srećan kada dobije poziv u reprezentaciju".

Kakva, po vama, treba da bude uloga Saveza u ovom slučaju?

"Mora da reaguje Savez, fudbal nije individualni sport, reprezentacija je iznad svih, a potez Lukovića i Lazovića posebno dobija na težini zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi naša najbolja selekcija u kvalifikacijama. Međutim, ne treba niko da plače za njima. Ko neće, ne mora da dolazi, niko nije nezamenjiv. Druga je stvar što je njihov potez nepoštovanje grba, zastave, na kraju i naroda koji predstavljaju. Po meni, takvima se treba zahvaliti zauvek, govorim ovo principijelno, nebitna su imena", završio je Stojković.

ANKETA
Da li su Lazović i Luković izdajice?

Nedelja 20.03.2011. 13:16
Kad covek procita ove komentare dodje mi da povracam,nikom oni nista ne duguju sve sto su radili i uradili to su im debelo naplatili njihovi menadzeri pa i odredjeni ljudi iz saveza,tako da svi oni koji odu preko za papire moraju da daju procenat savezu tolko za neobavestene.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online