Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.03.2011.
10:22
Vestionline, Press A

Robi je Zvezdi doneo pas igru i disciplinu

Fudbalski stručnjaci iz Srbije posle dva prolećna kola jednoglasno tvrde da je novi trener Crvene zvezde Robert Prosinečki doneo mnogo pozitivnih novina u igri giganta sa "Marakane"!

Robert Prosinečki

Najglasniji u pohvalama na račun "Žutog" je poznati menadžer i finansijer Rada Ranko Stojić, koji je konstatovao da je veliki fan Robijeve filozofije fudbala, ali da mu za takav sistem igre nedostaju bolji igrači. Stojić kaže da Robert Prosinečki svakim danom pokazuje da odudara od okruženja.

"Robi ne samo da je doneo mnogo toga pozitivnog u Crvenu zvezdu već i u kompletan srpski fudbal. Znam ga odlično, vrlo je pozitivan, ili što bi naš narod rekao, „dobar tip". Čuli ste i sami da je vrlo samokritičan, da prizna kada neke stvari ne funkcionišu, a to baš nije tipično za ovdašnje podneblje. Hoće da kaže istinu... Kada govorimo o igri Crvene zvezde, i tu zaslužuje pohvale. Ima odličnu ideju i viziju, želi da kroz pas dođe do gola, ne dozvoljava čak ni golmanu da ispuca loptu. E, sad, ima problem, jer su mu za takav poduhvat potrebni bolji igrači. Možda je ova moja rečenica delikatna, ali je tako. Ponavljam, doneo je pomak, međutim sa njim treba biti strpljiv", poručio je Ranko Stojić.

Sličnu konstataciju izneo je i nekadašnji trener Javora, a sada član stručnog štaba reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić. Mladi stručnjak tvrdi da je i okom laika uočljivo da je Robi uspostavio sjajne odnose u svlačionici.


"Ima boljitka u odnosu na jesenju sezonu. U dobrom delu meča sa Inđijom video sam disciplinovanu igru Crvene zvezde. Više je nego jasno da Robijeva pojava mnogo znači, odnosno da su crveno-beli sada jak, disciplinovan kolektiv sa jasnom idejom. Naravno, moram da se osvrnem i na njegovu želju da igra do noge i prilično strpljivo. To je sjajna ideja, ali pošto je on unutar zbivanja, verovatno misli da igrači mogu to da istrpe i da im takav način igre odgovara", jasan je Radovan Ćurčić.

Stepi: Derbi će reći sve

Poznat kao čovek bez dlake na jeziku, Dragoslav Stepanović je konstatovao da je Robert Prosinečki unapredio pas igru Koromana i drugova. Međutim, popularni Stepi poručuje da je igra giganta sa „Marakane" daleko od idealne.

"Ima, ima malog pomaka, pogotovo u pas igri. Vidi se šta Robi hoće, ali crveno-beli i dalje povremeno deluju haotično. Činjenica je, ipak, da je Robi doneo pozitivan duh na „Marakanu". Navijači su se zapalili i takvo stanje će trajati do prvog poraza. Smeta mi samo to što Prosinečki stalno potencira priču o Barseloni i Realu, o tome kako i oni promašuju šanse. On je u tim klubovima dostigao slavu, napravio svetsku karijeru, ali treba da se spusti na nivo Crvene zvezde. Verovatno će pobediti u Jagodini, a sledeće srede ga očekuje meč istine sa Partizanom", ističe Stepanović.

Zvezda trenirala bez Prosinečkog

 

Fudbaleri Crvene zvezde trenirali su juče bez trenera Roberta Prosinečkog, koji je

morao iz privatnih razloga da otputuje u Zagreb na jedan dan, a očekuje se da će već danas biti uz ekipu. "Crveno-beli" su zato u četvrtak imali samo trening oporavka.

 

Proces dobijanja privremene PRO licence još nije završen, ali sva dokumenta prevedena na engleski poslata su u UEFA, pa Prosinečki čeka dozvolu za upis individualnog kursa. Očekuje se da će sve biti rešeno tek početkom sledeće nedelje.

POVEZANE VESTI

Petak 11.03.2011. 13:46
Јесте, донео је неких промена али је то далеко још од доброг фудбала, све у свему надам се да ће се зведа мало пробудити и да неће играти само "на облацима славе". Све у свему, мислим да је крајње време, уопште, за цео српски фубал, да се побољша и да се прекине са корупцијом.
Petak 11.03.2011. 23:05
jos samo da objasni napadacima da se vise krecu i utrcavaju iza odbrane,a sredini terena da gura lopte izmedju dva defanzivca napred i bice nesto od zvezde
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online