Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.03.2011.
12:02
Vesti A

"Orlovi" lete u Australiju?!

Najbolji fudbaleri Srbije, kako stvari stoje, gostovaće na australijskom kontinentu u junu 2011. godine.

Došlo je vreme za let "orlova" do Australije

Revanš utakmica protiv selekcije koja je Dejanu Stankoviću i kompaniji prekinula snove o uspehu na Mondijalu u Južnoj Africi, prema pregovorima koji su u toku, trebalo bi da bude odigrana 3. juna, najverovatnije u Melburnu. Reč je o prvom od dva termina za odigravanje kvalifikacionih utakmica za EURO 2012.

Budući da je selekcija Srbije, ranije utvrđenim rasporedom takmičenja u grupi C slobodna u junu, čelnici Fudbalskog saveza Srbije odlučili su da prihvate neku od brojnih ponuda za mini-turneju u označenom terminu.

Tako bi i drugi meč, 7. juna, trebalo da bude odigran negde u regionu Australije, preciznije rečeno u "komšiluku". Na prvom mestu u Južnoj Koreji, a moguća su i gostovanja u Kini, odnosno Japanu.

Selektor Vladimir Petrović našao bi se u tom slučaju na slatkim mukama, budući da bi, imajući u vidu da su zvanični FIFA termini u pitanju, mogao da računa na najjači tim. S druge strane, otvorila bi se mogućnosti i za šansu novim kandidatima pred, nadamo se, jesen odluke u kvalifikacijama.

Sastav reprezentacije koja bi putovala u Australiju logično, jedna je od tema o kojima se priča u aktuelnim pregovorima. Epilog razgovora očekuje se uskoro.


Australijski mediji su, inače, već objavili da će reprezentacija Srbije gostovati 3. juna u Adelejdu, na stadionu Adelajd Oval. 

Prvoligaši gostuju u Italiji

 

Najjači timovi Italije i Srbije zbog divljanja huligana nisu odigrali utakmicu u Đenovi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a nova prilika za susret A selekcija biće 7. oktobra ove godine u Beogradu.


Međutim, pre te utakmice Italija i Srbija ukrstiće koplja i to reprezentacije drugog ranga takmičenja - Prve lige Srbije i Serije B. Prva utakmica igraće se 22. marta. Mesto odigravanja još uvek nije poznato.

 

"U konstantnoj smo vezi sa Paolom Bebinom, direktorom Serije B, utakmica je potvrđena i ostaje samo da nam jave gde će se igrati", kaže Žarko Pavlović, direktor i tvorac selekcije Prve lige Srbije.


Prvi meč igraće se u Italiji, a za organizaciju duela najboljih igrača Torina, Atalante, Sijene, Askolija... odnosno BASK-a, Banata, Radničkog iz Kragujevca, Sinđelića... konkuriše više gradova. Potencijalni domaćini su Venecija, Bergamo i Breša.


Takođe, uveliko se planira i revanš meč. Datum kada bi selekcija srpske Prve lige trebalo da uzvrati gostoprimstvo Italijanima još nije poznat.
Pored susreta sa Italijanima, planirano je da selekcija Prve lige ove godine odigra još dve utakmice sa Mađarima. Prvi meč zakazan je za 18. maj u Segedinu, dok je revanš planiran u junu. Selektor selekcije je bivši trener Zemuna Slobodan Kustudić.


Prva liga Srbije se posle zimske pauze nastavlja 12. marta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online