Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 09.03.2011.
10:07 >> 13:16h
Vestionline A

Venger ogorčen na Busaku

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da je švajcarski sudija Masimo Busaka uticao na konačan rezultat sinoćnjeg revanš meča osmine finala Lige šampiona protiv Barselone.

Arsen Venger

Katalonski klub je na svom terenu slavio s 3:1 i izborio plasman u četvrtfinale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je u prvom duelu u Londonu poražen s 2:1.

Arsenal je od 56. minuta igrao sa fudbalerom manje pošto je Busaka pokazao drugi žuti karton Robinu van Persiju, koji je šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka.

"Izgubili smo sigurno od najbolje ekipe u Evropi. Međutim, ubeđen da su bili nešto slabiji u drugom poluvremenu. Da smo kod rezultata 1:1 ostali sa 11 igrača priča bi bila drugačija. Kada igrate fudbal na tom nivou u utakmici te važnosti, kada je ogromna buka na stadionu dešava se da igrači ne čuju sudije. Busaka mora da nikada nije igrao fudbal. Rekao sam mu u lice šta mislim. Nema tu više šta da se kaže. Razgovarao sam s ljudima iz UEFA-e i oni su šokirani. Pre utakmice smo svi obećavali spektakl. Sada se pitam, zbog čega? Sramota je za fudbal kako je Busaka sudio", rekao je Venger.

Vengeru preti kazna

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da će sačekati zvaničan izveštaj pre nego što pokrene disciplinski postupak protiv trenera Arsenala Arsena Vengera i igrača Robina van Persija, zbog kritikovanja sudije meča u kome je engleski tim izgubio od Barselone.
Trener Arsenala Arsen Venger verbalno je napao Busaku pored aut linije kada je njegova ekipa izgubila sa 1:3, a nastavio je u tunelu. Venger i igrač Robin van Persi rizikuju da ih UEFA kazni, jer su kritikovali sudiju u izjavama posle meča. 

Van Persi je bio ljut na švajcarskog sudiju.

"Kako da čujem bilo šta kada 95.000 ljudi zviždi i skače? Ne mogu da razumem odluku sudije, koji je bio loš na celom meču. Bio je protiv nas i smatram da je 'ubio' utakmicu. To je bilo smešno isključenje. Pokušao sam da mu objasnim da nisam čuo zvižduk, ali nije hteo da me sasluša'', ocenio je Van Persi.

Trener Barselone Žosep Gvardiola izjavio je da je katalonski klub zasluženo izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

"Venger mi je rekao da čestitam sudiji. Međutim, nisam uspeo da pronađem sudiju posle meča. Bili smo bolji i trebalo je da pobedimo s većom razlikom. U finišu meča smo popustili i da Maskerano nije blokirao Bendtnera mogli smo da ispadnemo", naveo je Gvardiola.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.09.2011. 18:53
i ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online