Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.03.2011.
10:49
Vestionline A

Postupak protiv Zvezde zbog bakljade 'Delija'

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Nenad Vuković pokrenuće postupak protiv Crvene zvezde, zbog velike bakljade njenih navijača na meču sa Smederevom (1:0).

Sjajna bakljada 'Delija'

"Delije" su 66. rođendan Sportskog društva CZ obeležile upotrebom neverovatnog pirotehničkog arsenala, što će skupo koštati Crvenu zvezdu.

"Meni je najvažnije da nije bilo povređenih, a što se tiče korišćenja pirotehnike, Pravilnik je veoma jasan. To nije dozvoljeno i sigurno će biti posla za zamenika disciplinskog sudije", rekao je komesar za takmičenje Branislav Delić, a prenose Večernje novosti.

On je potvrdio da za takve propuste u organizaciji sleduje novčana kazna.

Slika sa 'Marakane' možda jeste izgledala impresivno, ali takav način slavlja na stadionima najstrože je zabranjen. Takođe, nije dobro što se sve to dogodilo samo nedelju dana posle posete predsednika UEFA Mišela Platinija Srbiji. Francuz je tom prilikom preneo državnim i fudbalskim vlastima da će se UEFA pridržavati svog postulata o nultoj toleranciji za huliganizam i nerede na stadionima.

Ništa bolje nije bilo ni u Inđiji. Utakmica je prekidana nakratko u čak tri navrata. Razlog su grudve snega kojima je sa tribina gađan (i pogađan) pomoćni sudija Ivan Mrkić iz Kosovske Mitrovice.

Svedok 'zanimacije' Partizanovih navijača bio je i komesar za bezbednost Zajednice superligaša Sveta Radosavljević, koji je u Inđiji bio u ulozi specijalnog posmatrača jer je meč imao obeležje visokog rizika.

Mada je utakmica u Inđiji u suštini bila dobro organizovana, gađanje sudije grudvama je nedopustivo i smatra se za ugrožavanje bezbednosti, što je propust domaćina. U ponedeljak će u Zajednicu stići izveštaji delegata, sudija i komesara, a elementi za postupak protiv Inđije svakako postoje.

Delegacija Zajednice superligaša u ponedeljak će posetiti Omladinski stadion na Karaburmi, kako bi videla stanje terena i razgovorala sa upravom OFK Beograda.

U subotu su uslovi za igru na utakmici BSK Borča - Spartak (0:0) bili gotovo nemogući zbog blata i vode koja se zadržala u velikim količinama.

"Veoma smo zabrinuti zbog terena na Karaburmi na kojem već u sredu treba da igraju OFK Beograd i Sloboda, a narednog vikenda ponovo je domaćin BSK. Problem je još veći kada se zna da nemamo raspoložive termine za odlaganje utakmica", kaže komesar za takmičenje Superlige Branislav Delić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online