Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.03.2011.
12:02
Đ. Pajić - Vesti A

Daleko smo od regionalne lige

"Takva liga bi odgovarala samo velikoj četvorci, koja bi se smenjivala u borbi za prvo mesto", smatra popularni Dejo.

U poseti Sportskom centru FSS

Mini-balkanski fudbalski forum, održan nedavno u Beogradu, bio je prilika da Srbija ugosti Dejana Savićevića. Popularni Dejo je sada u ulozi predsednika FS Crne Gore, komšijskog Saveza, sedeo za stolom sa dugogodišnjim saradnikom Tomislavom Karadžićem, sada prvim čovekom srpskog fudbala, kao i čelnim ljudima fudbala u Bugarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini (dolazak delegata iz Hrvatske bio je najavljen, ali i otkazan zbog loših vremenskih uslova).


Pričalo se o raznim vidovima saradnje, pa je i Dejo ponovio stav o osnivanju regionalne lige, po uzoru na košarkašku. Ta tema je sve češće aktuelna od Vardara do Triglava. Toliko da se fudbalski Genije od srca nasmejao na novinarsko pitanje...

"Ljudi, lično nemam ništa protiv toga, samo ponavljam tehnička pitanja na koja niko ko forsira tu priču ne uspeva da pronađe odgovor", rekao je Savićević.

"Prvo bezbednost. Za to još ne postoji rešenje. Drugo pitanje je šta će biti sa našim ligama? Pa onda kako će se izlaziti u Evropu, na koji način bi ta regionalna liga bila popunjavana? Ima li uopšte načina da to funkcioniše? Nismo još dobili stav UEFA da li bi priznala takvu ligu", pita se Savićević


Dejo, kao i uvek, direktan i iskren... 

"Kome bi ta liga odgovarala? Velikoj četvorci? Naravno! Najveći i najjači klubovi sa ovih prostora smenjivali bi se u borbi za prvo mesto. A, šta bi dobile Crna Gora, Makedonija... Recimo, naši klubovi od igranja u pretkvalifikacijama evro-kupova dobiju 800.000 evra! Ako ispadnu odmah, dobiju 400.000. Na putovanja potroše do 100.000 i ostane im 300.000. Verujte, to je novac koji lepo popuni budžet klubova. Da zaključim, ljudi se malo bave ovim pitanjima, a ona su jako važna".


Dugogodišnji reprezentativac naše zemlje, as plavih, učesnik dva Mondijala (1990. i 1998.), iako prevodi fudbal u Crnoj Gori prati i igre odnosno rezultate "orlova" u aktuelnim kvalifikacijama.

"Italija će u toj grupi verovatno biti prva... Srbija je izgubila, neplanirano, dosta bodova. Derbi sa "azurima" izgubljen je za zelenim stolom zbog poznatih dešavanja u Đenovi. A, mislim da to nije bila pravedna odluka. Tu FSS nije imao krivicu, čak ni FS Italije nije odgovoran već najviše organizator utakmice i italijanska policija. Policija nije reagovala kako je trebalo u datom trenutku i dogodilo se šta se dogodilo. Mislim da selekcija u kojoj igraju Stanković, Vidić i mnogi igrači iz najboljih evropskih klubova ima pravo da se nada i obavezu da se bori za drugo mesto i učešće u baražu. Ako se slučajno ne plasira na Evropsko prvenstvo 2012. Godine, ubeđen sam da će Srbija ponovo igrati na Mondijalu 2014. godine u Brazilu", rekao je Dejo.

Piksi je bog


Dragan Stojković u Nagoji, Robert Prosinečki u Crvenoj zvezdi, Siniša Mihajlović u Fiorentini... Bivši saigrači Dejana Savićevića "zavrnuli su rukave" i zašli u trenerske vode.

 

"Piksi je napravio ogromnu stvar u Nagoji. I ranije kao igrač izborio se da bude "bog" u Japanu, posebno sada kad im je doneo prvu titulu kao trener. Robiju želim sve najbolje, ali neće mu biti lako. Pitanje je da li Zvezda ima ekipu da ispuni ambicije navijača i čitave javnosti. Robi neće izvoditi slobodnjake, kornere, neće da trči kao što je nekada radio. Sada će doneti svoje znanje, moći će da pokaže šta želi od igrača, ali to neko treba da sprovede na terenu. A, Miha, znate da pomno pratim italijansku ligu, nije imao sreće od početka sezone. Konstantno je imao pet povređenih igrača. Jovetić nije odigrao ni minut, Vargas, pa Mutu je stalno pravio problem, Montolivo je operisan, jednostavno, nije mogao bolji rezultat da napravi", smatra Savićević.

 

Ovo je vrh


Osvrnuo se Dejo i na posetu Sportskom centru FSS-a, koji je izgrađen u Staroj Pazovi, 30 kilometara udaljenog od Beograda, i koji broji poslednje dane uoči zvaničnog puštanja u rad.

 

"Ovo je, što bi rekli, vrh u svakom smislu. Obišao sam mnoge centre ovog tipa i odgovorno tvrdim da bi Srbija mogla da stane uz rame najjačim evropskim i svetskim fudbalskim velesilama. Ne postoji sadržaj koji neće biti na raspolaganju reprezentativcima. Savez Srbije, kao veliki Savez, zaslužuje ovakav centar. E, sad, slažem se sa onima koji tvrde da neće centar, reflektori, tereni igrati fudbal, treba nastaviti sa kvalitetnim i stručnim radom u ovako prelepom i, pre svega, funkcionalnom centru", rekao je Savićević.


Predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić sa zadovoljstvom očekuje dan kada će Sportski centar biti pušten u rad.
"Bilo je teško izgraditi ovakav objekat i osećamo veliko zadovoljstvo zbog njegovog skorog puštanja u rad. Ipak, naša obaveza je da učinimo sve kako bi Centar bio čuvan, održavan i pre svega rentabilan u poslovanju", kaže Karadžić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online