Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 04.03.2011.
11:00
Vestionline A

Robi pomoćnik protiv Smedereva

Šef stručnog štaba Crvene zvezde u prvom prolećnom kolu protiv Smedereva mogao bi da bude Žarko Đurović, dok će Robert Prosinečki bar u protokolu imati samo funkciju trenera-asistenta!

Naime, iako je legendarni jugoslovenski i hrvatski reprezentativac dobio A licencu i dalje ne može u zvaničnim dokumentima da bude upisan kao šef stručnog štaba.

Džabe sva urgiranja, pisma, vradžbine i sve ostalo - Robert Prosinečki

Na "Marakani" čekaju dopis iz UEFA kojim će Prosinečkom biti zvanično omogućeno da upiše kurs za PRO licencu po ubrzanom programu.

Sekretar Udruženja fudbalskih trenera Srbije Miloš Paprica rekao je u izjavi za Pres da su čelnici Crvene zvezde predali dokumentaciju iz koje se vidi da Prosinečki ima A licencu. Međutim, taj status mu prema propisima UEFA ne omogućava da vodi tim u najjačem rangu takmičenja.

"Dobili smo dokumentaciju iz Crvene zvezde i dokaze da Prosinečki ima A licencu, dok Đurović poseduje PRO. Sa tim papirom Prosinečki će moći da sedi na klupi. Sada više ništa ne zavisi od nas. čekamo dozvolu iz Niona da Prosinečki započne školovanje za PRO licencu. Kada se to bude desilo onda na scenu stupa naša trenerska škola na čelu sa direktorom Dušanom Savićem", rekao je Paprica.


Crveni u najavi?

 

To praktično znači, da Žuti neće smeti da ustaje sa klupe i deli savete igračima, osim....
Osim ako Đurović ne dobije crveni karton, pa Prosinečki kao njegov pomoćnik stekne pravo da vodi ekipu. Ne kažemo da će se to dogoditi, nego samo da je to jedina mogućnost.

On dodaje da Prosinečki neće imati problema u meču sa Smederevom i ističe da će smeti da daje instrukcije ekipi koju predvodi.

"Od četvrtog sudije i delegata zavisi da li će i koliko smeti da se kreće. U našem pravilniku jasno stoji da šef stručnog štaba sme kontinuirano da se kreće u obeleženom prostoru, dok trener, ili Prosinečki u ovom slučaju, ima pravo da povremeno ustaje. Da razjasnim, ovo je trenutna situacija, ukoliko se Robi upiše na kurs do narednog meča i Crvena zvezda donese potrebnu dokumentaciju, biće šef stručnog štaba", poručio je Paprica.

U Crvenoj zvezdi odlično znaju redosled poteza i zbog toga nisu paničili posle jučerašnjih vesti.

"Potreban dokument iz UEFA može da stigne svakog časa, možda već u petak. Ako se to desi, Robi će biti šef stručnog štaba", preneo je stav Crvene zvezde portparol Marko Nikolovski. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online