Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 02.03.2011.
14:10
E. V. A

Strah od prazne "Marakane"

"Nismo previše slavili osvajanje Liga kupa jer nas čeka borba za opstanak u Premijer ligi, a mene i kvalifikacije za EP 2012", kaže srpski as Nikola Žigić.

Uživa u Birmingemu i misli na Srbiju

Nikola Žigić nema previše vremena za slavlje posle senzacionalnog trijumufa u finalu Liga kupa Engleske protiv Arsenala (2:1). Fudbaleri Birmingem Sitija osvojili su prvi trofej posle 48 godine, ali posle ovog istorijskog uspeha moraju da se okrenu narednim obavezama u sezoni u kojoj im predstoji grčevita borba za opstanak u Premijer ligi, dok srpskog reprezentativca čekaju i obaveze u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.


"Orlovi" pokušavaju da se vrate u trku za EP, a 25. marta dočekuju Severne Irce bez prisustva publike zbog kazne UEFA posle poznatih incidenata prošle godine na meču sa Italijom u Đenovi.


David Vilja prvi čestitao


Telefon Nikole Žigića je ovih dana usijan. Svi su želeli da čestitaju na trofeju.
"Dobio sam mnogo SMS poruka. Čestitali su mi skoro svi saigrači iz reprezentacije, ali i navijači u klubovima kojima sam igrao. Javili su mi se drugovi iz Valensije i Rasinga. Moram da kažem da mi je među prvima čestitao sad napadač Barselone David Vilja, s kojim sam ostao u odličnim odnosima posle odlaska iz Valensije".

"Imamo kvalitet da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, ali potrebna nam je i sreća, pogotovo protiv Severnih Iraca na praznoj "Marakani", kaže Nikola Žigić.

"Igrao sam protiv Azerbejdžana na praznom stadionu, nije bilo nimalo lako da se pobedi, a naš naredni rival u kvalifikacijama za EURO 2012 je mnogo kvalitetniji od njih. Ono što znam jeste da će koga god selektor Petrović bude pozvao i ko god bude igrao pružiti maksimum".


Bitno je da su "orlovi" svesni da još nisu izgubljene sve šanse za EP 2012.

"Da ne verujem da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo - ne bih igrao!Ne mogu da tvrdim da ćemo sigurno uspeti, ali verujem da makar drugo mesto u grupi i učešće u baražu nisu tako daleki. Svi žarko želimo da igramo na Evropskom prvenstvu", naglašava Žigić.


U Birmingem Sitiju se još uvek ne stišava euforija posle istoriskog uspeha u Liga kupu.

"Po povratku iz Londona pred našim stadionom nas je dočekalo puno navijača, malo smo bili s njima, a onda otišli kućama. Osećaj je stvarno bio fenomenalan. Tek posle prespavane noći shvatiš šta se zapravo dogodilo", priča 30-godišnji srpski as.


Slobodan dan Nikola je iskoristio kako bi sa suprugom i kćerkom ponosno prošetao ulicama Birmingema. Međutim, jedan od junaka istorijskog uspeha ne zanosi se previše subotnjim uspehom. More ga brige kao i sve u klubu zbog ne baš dobrog učinka u prvenstvu.

Najbolji strelac Birmingema

 

Nikola Žigić već sad može da bude zadovoljan debitantskom sezonom u dresu Birmingema. Osvojio je trofej, a sa osam postignutih golova (tri u Liga kupu, pet u Premijer ligi) najbolji je strelac ekipe. Žigić još jedino u FA kupu nije postigao gol, a priliku ća imati 12. marta, kad njegov tim dočekuje ekipu Boltona.

"Osvajanje Lige je veliki uspeh ove generacije, ali da bismo upotpunili sezonu moramo da izborimo opstanak u Premijer ligi. Upravo zbog toga nema vremena za slavlje. Tek kad i matematički obezbedimo da smo preživeli napravićemo veliko slavlje. Do tada ništa. Imamo dve utakmice manje od rivala".


Već u subotu sledi lokalni derbi sa Vest Bromvič Albionom.
"Za nas je to još jedan finale, meč protiv lokalnog rivala i jednog od direktnih protivnika u borbi za opstanak. Ukoliko taj duel dobijemo bićemo mnogo bliži ostvarenju cilja".


Birmingem će sledeće sezone igrati u Evropi, to je još jedan motiv da Žigić ostane i naredne godine u ovom klubu.

"Nikada nisam ni razmišljao o odlasku. U svakom prelaznom rok moje ime počinje da se pominje. Tako je bilo i letos, kad su me selili u raznorazne klubove, a ja sam na kraju odlučio da dođem ovde. Pa ove zime. Imam još tri godine ugovora i meni je važnije da ostvarimo ciljeve i postižemo dobre rezultate, nego da gledam da li ću otići negde", istakao je na kraju Nikola Žigić. 

Nije razočarao Fabregasa
Kapiten Arsenala Sesk Fabregas je pre meča rekao da od Žigića preti najveća opasnost i to se ispostavilo kao tačno.
"To me je dodatno motivisalo. Nisam želeo da izneverim Fabregasa koga izuzetno cenim", rekao je Žigić.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2011. 18:41
Kod przona ces i penziju docekati??? Kad Srbija nem mladih i dobrih igraca .?? Ti si nam velika uzdanica ko i pantelic . EP, pisi propalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online