Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.02.2011.
19:18
vestionline, blic A

Žigić: Sve više uživam u Birmingemu!

Srpski gorostas Nikola Žigić je posle velikog trijumfa nad Arsenalom u finalu Karling kupa (2:1), definitivno postao heroj Birmingema.

Žigić proslavlja prvi pogodak

Žigića su novinari posle pobede nad Arsenalom (2:1) i osvajanja drugog trofeja u klupskoj istoriji čekanog više od 50 godina, naprosto saletali a on se ljubazno izvlačio posle pitanja na engleskom jeziku, ali je raširio osmeh kada je konačno pao dogovor da se komunicira na španskom, kojim se odlično koristi jer je dugo nastupao u Primeri.

Srbin izjavio da se svakog dana oseća sve prijatnije u sredini u koju je stigao iz Valensije. To potvrđuje i činjenica da je postigao četiri gola na poslednjih pet utakmica.

"Uživam na treninzima i kako više upoznajem momke tako sve postaje bolje. Nije lako osvajati titule u Engleskoj, pa je ovo zaista veliki korak za nas. Nadamo se svi da ćemo i sledeće sezone biti u Premijer ligi. Ovaj trijumf će nam pomoći. Sada uživamo, ali samo danas jer već u utorak kreću pripreme za VBA", rekao je Žigić.

Tokom razgovora reprezentativca Srbije sa novinarom Rojtersa, kroz miks zonu je prošao drugi heroj velike pobede Obafame Martins, koji je od navijača dobio zaštitni šlem kakav nose građevinski radnici, obojen u plavu boju sa krstom ispod koga piše "Žigiću, glavom gađaj ovde".

"Jednog dana bih voleo da zaigram za neki od najvećih klubova u Evropi, ali sam sada presrećan u Birmingemu", rekao je Žigić.

On se osvrnuo i na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine u kojima Srbija ne stoji dobro.

"U teškoj smo grupi, imamo kvalitet, ali nam je nedostajala sreća. Bodovi koje smo izgubili u duelu sa Italijom bole, ali mislim da možemo to da prevaziđemo. Znamo da dva kluba idu dalje i tražimo svoju šansu", rekao je Žigić.

Mekliš: Malo je falilo da izvedem Žigića pre vremena!

 

Malo je falilo da Nikola Žigić ne učestvuje u jednoj od poslednjih akcija, iz koje je Martins na njegovu asistenciju postigao pobedonosni pogodak, jer je menadžer Birmingema Aleks Mekliš baš u tim trenucima razmišljao o izmeni Srbina, pošto je imao spremnog Kamerona Džeroma uz aut liniju.

 

"Bio sam tako blizu da izvadim Žigića iz igre pre drugog gola. Dvoumio sam se između njega i Seba Larsona, za koga se videlo da nema više snage. Dobro je, očigledno smo pogodili pravi trenutak, Seb je izdržao do kraja, a Džerom je ušao kao taktička izmena i potrošio dovoljno vremena", otkrio je Mekliš.

POVEZANE VESTI

Petak 23.09.2011. 20:51
i golove ne dajes.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online