Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 28.02.2011.
16:33
Vestionline, Alo A

I Platini je nameštao!

Da u Srbiji zaista postoje nameštaljke, što nije teško uvideti, potvrdio je i Velimir Džarovski, najkontroverzniji estradni i sportski menadžer na prostorima bivše Jugoslavije, koji ne krije da je svojevremeno i on nameštao fudbalske utakmice.

A gde nema nameštaljki? - upitao je popularni Džaro

Koja je to utakmica skoro nameštena u Srbiji?
"Nisam baš skoro pratio dešavanja u srpskom fudbalu, ali sam čuo da i dalje ima čudnih rezultata".


Da li to znači da više ne učestvujete u nameštanju mečeva u Srbiji?
"Trenutno ne, ali ne znači da uskoro neću ponovo".

Ne plašite se pretnje Mišela Platinija?
"Zašto bih se plašio? Pa i on je namestio izbore na kojima je izabran za predsednika UEFA. Jasno je ko dan da je kupovao glasove".


Je l‘ kupio i glas Fudbalskog saveza Srbije?
"E, to ne verujem. Tomislav Karadžić bi mu sigurno opalio šamarčinu da je probao da kupi glas FSS-a, što se ne može reći za predsednika makedonskog saveza. Haralampije Hadžiristevski bi prodao glas i za 1.000 evra".


Ne mislite da je Karadžić umešan u malverzacije zbog kojih je Platini bio u Beogradu?
"On je čist. Imate vi mnogo prljavije ljude, ali ne želim da im ja pravim problem. Nek istraga kaže svoje".


Koje mečeve u Srbiji ste lažirali?
"Ko je imao volju i novac, imao je i moju pomoć. Radio sam sa nekim vojvođanskim i beogradskim klubovima, ali ne bih ni njima sada da pravim problem, pa ih neću imenovati. Samo ću reći da nisam pomagao Zvezdi, iako su svi smatrali da sam Zvezdin čovek".


Da li ste pomagali Obiliću 1998. godine?
"Željko je bio moj veliki prijatelj, a danas je to i Ceca. Tvrdim da je ona nevina, baš kao što su i Dragan Džajić i Vladimir Cvetković. Oni su žrtve loše politike u Srbiji. Kad god treba da se skrene sa ekonomske i privredne teme, u prvi plan se stave Ceca, Džaja i Cvele. Strašno!".


Kada ste počeli sa nameštanjem utakmica?
"Prvu utakmicu sam namestio 1973. godine. Bio je to duel Tikveš - Makedonija Đorče Petrov, u kome je Makedonija pobedom trebalo da ostane u ligi. Ona je to, zahvaljujući meni, i učinila, što je bilo veliko iznenađenje u to vreme. Za uslugu sam dobio 400.000 tadašnjih dinara".


Niste se plašili Josipa Broza?
"Ma jok. Takve stvari su bile jače od mene. Miljan Miljanić i Šajber su me proglasili za najveće zlo u jugoslovenskom fudbalu. Njih dvojica su me teretili za 21 meč, od ukupno 22 koliko sam do tog trenutka namestio. Ali nisu mi mogli ništa, jer nije bilo dokaza".


Kako se namešta utakmica?
"Do detalja sam razradio sistem. Pratio sam igrače koji vole da se kockaju, jer gde je kocka, tu je i dug. Obično sam sarađivao sa bekovima, štoperom i golmanom. Dovoljna je bila samo jedna njihova greška, pa da posao bude završen".


Da li ste nameštali utakmice u dogovoru sa trenerom i rukovodstvom kluba?
"Treba razlikovati nameštene ili dogovorene utakmice od lažiranih. U ovoj prvoj varijanti učestvuju skoro svi, pa nekad i političari, a u ovoj drugoj samo određeni broj ljudi. Ja sam više voleo ovo drugo, jer je manje providno. U mućki učestvuje manji broj ljudi i mala je mogućnost da to publika oseti. Tu spada i saradnja sa sudijama, naravno", završio je Velibor Džarovski. 

Sreda 24.08.2011. 09:49
platini je djubre mafijasko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online