Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.02.2011.
15:51
Vestionline, sportske.net A

Japanci grade stadion "Dragan Stojković - Piksi"

Fudbalski car Japana Dragan Piksi Stojković ponovo je razgalio srca navijača Nagoje Grampus Ejt. U meču Superkupa, njegov tim je remizirao 1:1 sa Kašimom Antlers, a posle boljeg izvođenja penala pobedio sa 3:1 i osvojio trofej.

Junak utakmice bio je bivši reprezentativni golman Japana Seigo Narazaki koji je odbranio čak tri jedanaesterca u odlučujućim momentima. Tako je srpski stručnjak uspeo da tituli šampiona doda i pehar Superkupa koji je je pre 15 godina osvojio i kao fudbaler Nagoje.

Piksi preporodio Nagoju

Uspeh još više dobija na vrednosti ako se zna da je Kašima Antlers jedan od najjačih klubova u zemlji izlazećeg sunca i višestruki osvajač Džej lige.

Iznoseći prve impresije posle uzbudljive utakmice, Stojković otkriva našem reporteru da su čelnici Nagoje odlučili da ispune svoje obećanje.

Naime, kada je imenovan za trenera, gazde kluba su obećale da će sagraditi stadion i nazvati ga "Dragan Stojković Piksi", ukoliko Srbin dovede Nagoju do šampionskog trona. Pošto je Piksi svoj deo dogovora ispunio, ostalo je da i rukovodstvo japanskog kluba pređe sa reči na dela.

"Pre sedam dana razgovarao sam sa predsednikom kluba i saznao da je već odredio lokaciju u gradu na kojoj će početi izgradnja stadiona. Treba li uopšte da opisujem koliko sam ponosan zbog toga", kaže Piksi uz neizbežan osmeh i dodaje da mu individualni uspesi i priznanja nikada nisu bili ispred kolektivnih.

"Sve je to lepo, ali trofeji koje je klub počeo da osvaja su prioritet. Za mene je najveća satisfakcija kada vidim razdragane fudbalere na pobedničkom postolju i navijače u ekstazi".

Novi izazovi slede u azijskoj Ligi šampiona:

"Mislim da su moji puleni osvajanjem titule i Superkupa stekli dovoljno samopouzdanja za ono što ih očekuje na međunarodnoj sceni. Već u utorak startujemo u Ligi šampiona i ja, kao trener koji uvek teži najvećim dometima, očekujem pobedonosni niz sve do finala. Trofej šampiona Azije je sledeći cilj i nadam se da ćemo uspeti da ga ostvarimo. Bila bi to kruna ove sjajne generacije i moje trenerske karijere u Japanu", ocenio je srpski trener.

Pre izvesnog vremena, titulu prvaka države Stojkoviću je među prvima čestitao njegov veliki prijatelj Arsen Venger.

"Arsen još uvek nije zvao. Ali treba imati u vidu vremensku razliku sa Londonom . Naravno, prijaju čestitke, posebno one koje stižu od takvih fudbalskih veličina", rekao je Stojković.

Podsetimo, Venger ga je proglasio za svog naslednika, pa u budućnosti Piksija očekujemo na klupi Arsenala. 

POVEZANE VESTI

FUDBAL Piksi je car!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online