Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.02.2011.
23:02
Vestionline A

Gomez srušio Inter, nerešeno u Marseju

Fudbaleri Bajerna iz Minhena napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtinu finala Lige šampiona, pošto su u prvom duelu osmine finala pobedili Inter u Milanu rezultatom 0:1, dok je Mančester Junajted odigrao bez golova na gostovanju Olimpiku u Marseju.

Filip Lam i Vesli Snajder u duelu na "Meaci"

Jedini pogodak na veoma zanimljivom meču na milanskoj "Meaci" postigao je Mario Gomez u 89. minutu, posle loše intervencije golmana domaćih Žulija Cezara, a nakon udarca Franka Riberija sa oko 20 metara.

U prvom poluvremenu su finalisti prošlogodišnjeg finala Lige šampiona igrali su sa puno ritma i uz jak tempo. Posle početnog ispitivanja snaga, počele da se ređaju prilike na obe strane. Prvi su do šanse za gol stigli Riberi i Miler, ali su njihove udarce u 14, odnosno 16. minutu blokirali defanzivci Intera Ranokija i Lusio. U 20. minutu pripretio je i večeras odlični Luis Gustavo, koji je naterao golmana Cezara da se ispruži koliko je dug ne bi li zaustavio njegov šut sa oko 25 metara.

Već u narednom napadu, Eto sjajno prolazi a u šesnaestercu ga ruši Timoščuk, ali sudija Viktor Kasai pokazuje da se igra nastavi. Jednu od boljih prilika u prvom delu propustio je Kambijaso, koji je sa pet metara šutirao iskosa posle još jednog prodora i sjajne asistencije Etoa. Samo nekoliko trenutaka kasnije na drugoj strani se Kambijasu revanširao Riberi, koji je glavom posle centaršuta Lama pogodio prečku. Bajern je u prvom delu ostavio bolji utisak, igrao je dominantno, imao je veći posed, dok je Inter uglavnom preko polukontri i "rupa" u veznom redu protivnika pokušavao da ugrozi večeras sjajnog golmana Bavaraca Krafta.

U drugom delu tempo igre nije opao, ali je zato viđen manji broj prilika. Najbolju priliku, pored postignutog gola, Bajern je imao u 53. minutu kada je posle solo prodora Arjen Roben desnom nogom iskosa pogodio stativu. Samo pet minuta kasnije Inter propušta priliku utakmice. Eto je snažno šutirao sa oko 15 metara, na loptu je naleteo Kambijaso, ali je promašio nemoguće, prazan gol sa oko pet metara. Kako je meč odmicao Bajern je polako spuštao ritam meča, a sve je jačao pritisak domaćina. Još jednu priliku za gol Inter je propustio u 85. minutu. Tijago Mota je dobro zahvatio loptu glavom, ali je Kraft krajnjim naporom izblokirao šut.

Kada su svi na stadionu u Milanu očekivali još jači pritisak domaćina, usledio je ne tako težak udarac Robena sa oko 20-ak metara, Cezar je loše intervenisao i odbio loptu, a najbliži i najspretniji je bio Mario Gomez, koji se sedmim golom u LŠ izjednačio sa Nikolasom Anelkom i Etoom na listi strelaca. Ceo meč za Inter odigrao je Dejan Stanković, koji je imao dve poluprilike za gol, ali je u oba navrata izblokiran od strane igrača Bajerna.

U drugom duelu večeri između domaćeg Olimpika i Mančester junajteda nije bilo previše prilika za gol. Za razliku od duela između Intera i Bajerna, dva tima bila su previše rezervisana, pa se igra uglavnom odvijala između dva šesnaestereca.

Junajted je, kako je meč odmicao, sve više kontrolisao meč ne rizikujući previše, tako da će putnik u četvrtfinale biti poznat posle duela na "Old Trafordu" gde će domaći tim biti apsolutni favorit.

sreda, 23. februar:
Inter - Bajern Minhen 0:1 (0:0)
(Gomez 89')
Marsej - Mančester junajted 0:0

utorak, 22. februar:
Kopenhagen - Čelsi 0:2 (0:1)
(Anelka 18', 55')

Lion - Real 1:1 (0:0)
(Gomis 83' - Benzema 65')

utorak, 15. februar:
Milan - Totenhem 0:1 (0:0)
(Krauč 80')

Valensija - Šalke 1:1 (1:0)
(Soldado 17' - Raul 63')

sreda, 16. februar:
Arsenal - Barselona 2:1 (0:1)
(Van Persi 78', Aršavin 83' - Vilja 26')

Roma - Šahtjor 2:3 (1:3)
(Perota 28', Menez 61' - Žadson 29', Kosta 36', Adrijano 42')

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online