Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.02.2011.
16:08
Vestionline A

Zvezdin preokret i trijumf nad Borcem

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da naprave preokret i pobede na prijateljskoj utakmici protiv Borca iz Banjaluke rezultatom 2:1 (0:1).

Poslednja proba pred nastavak šampionata

U pravom fudbalskom ambijentu, koji je priredilo oko 15.000 ljubitelja fudbala na beogradskoj Marakani, Crvena zvezda je uspela da trijumfuje golovima novajlija  Evandra i Borhe, iako je na poluvremenu vodio gost iz Banja Luke pogotkom Maletića.

Lider šampionata Republike Srpske dobro je započeo meč, i u početnom odmeravanju snaga bolje se snašao. Posle odlične akcije nekadašnjeg igrača Partizana Darka Maletića i duplog pasa sa saigračem, Borac je došao do vođstva u 26. minutu. Maltelić je izašao sam pred golmana Stamenkovića i sa 10-tak metara preciznim šutem je zatresao mrežu. 


Crveno-beli su nakon lošeg i bezidejnog prvog poluvremena zaigrali bolje u nastavku, a odmah na početku drugog dela Zvezda je imala kolosalnu priliku. Kaluđerović je prošao po levom boku, centrirao. ali je Borha za dlaku bio kratak da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Trener Robert Prosinečki je posegnuo za izmenam, pa je Kadua, koji je na klupu ispraćen salvom negodovanja sa tribina zamenio u 56. minutu Darko Lazović, a nešto kasnije umesto slabog Isaha ušao je mladi Mijailović.

Druge dve izmene međutim donele su rezultat. Umesto golmana Stamenkovića i Koromana ušli su Bajković i Jeftić, a ovaj drugi je u prvom kontaktu sa loptom asistirao čime je doneo izjednačenje crveno-belima. Borha je bio strelac posle sjajne akcije sa Kaluđerovićem. Prvi pokušaj Kolumbijca golman Avdukić je odbranio, ali lopta se odbila do Jeftića, a ovaj je nesebično vratio Borhi za 1:1.

Nedugo zatim Zvezda je potpuno preokrenula rezultat. Ponovo je Jeftić bio asistent, a strelac je bio druga pridošlica na "Marakanu" ove zime, Brazilac Evandro. Odmah posle toga on je napustio igru, a umesto njega na teren je istrčao Bogdanović.

Zvezda je i dalje dominirala terenom, ali je i Borac u 80. minutu mogao da izjednači. Rezervista Krstajić je snažno šutirao, ali je lopta završila na prečki.

Robert Prosinečki je bio zadovoljan posle pobede nad banjalučkim Borcem.

"Bila su ovo dva različita poluvremena. U prvom smo igrali dosta nervozno, očigledno nas je sputala nervoza. U drugom poluvremenu odigrali smo vrlo dobro, baš onako kako ja želim. Dominirali smo pasom, imali igru, a došli i do golova, koji su nam nedostajali u prethodnim pripremnim utakmicama. Ima tu još stvari koje možemo da popravimo, ali moram reći da sam zadovoljan", istakao je strateg Zvezde.

On je bio opčinjen atmosferom koju su na "Marakani" napravile pristalice crveno-belih.

"Zaista lep gest od naših navijača, koji su došli u velikom broju i to po ovakvom vremenu. Kada su videli ovakvu atmosferu na tribinama, moji igrači su imali i malu tremu, što je možda i razlog nešto slabije partije u prvom poluvremenu, ali posle je sve došlo na svoje mesto", dodao je šef struke srpskog vicešampiona.

Crvenoj zvezdi ovo je bila poslednja provera pred start prolećnog dela šampionata narednog vikenda kada će se sastatati sa Smederevom.

Crvena zvezda - Borac 2:1
(Borha 68', Evandro 75' - Maletić 26')

 

Crvena zvezda: Stamenković (od 69' Bajković), Tošić, Ćosić, Adi, Ninkov, Isah (od 59. Mijailović), Koroman (od 69. Jevtić), Kadu (od 55. Lazović), Evandro (od 77' Bogdanović), Kaluđerović (od 81' Perović), Borha (od 86. Binić).

Borac: Avdukić, Ćorić, Stupar, Stakić, Međedović, Raspudić, Mikić, Žarić, Veljović, Maletić, Krunić. Igrali su još: Nikolić, Grahovac, Petrić i Srećo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online