Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.12.2009.
12:06
Vestionline A

Tuluz spreman za linč Grobara

Da li ćemo otići u Tuluz? Neka to ostane tajna, kažu Grobari pred utakmicu petog kola Lige Evrope između Tuluza i Partizana, nakon što su tamošnji navijači najavili osvetu svakome ko iz Srbije dođe u njihov grad.

Navijači Partizana juče su u ekskluzivnom razgovoru za Kurir izjavili da im je nametnuta kolektivna krivica za ubistvo Brisa Tatona i da su simpatizeri crno-belih okarakterisani kao promoteri nasilja. Pored toga, oni kažu da su ih protivnički navijači napadali gde god da su gostovali prethodnih sezona, kao i da isti oni koji nameću standarde tolerancije sada prete linčovanjem na najvišem nivou, piše Kurir.

"U Francuskoj vlada poziv na linč na najvišem nivou. Grobari su predstavljeni kao promoteri nasilja, a svima nama je nametnuta kolektivna krivica za ubistvo Brisa Tatona iako su počinioci uhapšeni i trenutno se nalaze u zatvoru, gde čekaju suđenje. Zamislite samo da roditelji žrtava NATO bombardovanja, čijim su avionima pilotirali i francuski državljani, prete linčom svakom Francuzu koji dođe u Srbiju. Takođe, isti ti koji nameću standarde tolerancije sada pokazuju potpuno drugačije lice. Bez obzira na sve, Grobare su domaći navijači napadali svuda gde je naš tim gostovao u Evropi, u Slovačkoj, Brižu... Isto bi bilo i u Tuluzu i da nije ubijen Bris Taton", kažu Grobari za Kurir.

Ubistvo Brisa Tatona sredinom septembra na beogradskim ulicama navijači, ali i obični građani Tuluza nikako ne mogu da zaborave, a još manje da oproste grupi huligana crno-belih, koja je na svirep i podmukao način usmrtila njihovog sugrađanima.

Zbog događaja od 17. septembra poprilično miroljubivi žitelji Tuluza spremaju osvetu beogradskim Grobarima, a kako se bliži četvrtak i početak utakmice petog kola Lige Evropa, pretnje navijačima Partizana postaju sve žešće.

Grupa navijača Tuluza izdala je saopštenje u kome jasno stavljaju do znanja da je ceo grad spreman za linč Grobara.

"Kako neko može da se oseća posle onoga što se dogodilo u Beogradu? Razumeo bih da je stradao huligan u obračunu s huliganima protivničkog kluba, ali ubiti običnog simpatizera, to mozak normalnog čoveka ne može da shvati. E, sada su svi u čudu zato što je ceo Tuluz na nogama i čeka dolazak Beograđana. Pa, naravno da čeka, jer želja za osvetom je potpuno normalna reakcija svakog čoveka koji voli grad Tuluz i lokalni fudbalski klub", stoji u saopštenju jednog ogranka navijača iz grada na jugozapadu Francuske.  

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online