Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.10.2009.
13:03
Vestionline A

Moreira: Vreme je za pobedu na evrosceni

Fudbaleri Partizana otputovali su u Briž sa željom da u utakmici trećeg kola Grupe J Lige Evropa koja je na programu u četvrtak od 19 časova, osvoje prve bodove u ovom elitnom klupskom takmičenju.

"Crno-beli" posle poraza od Tuluza u Beogradu i od Šahtjora u gostima žele da poprave utisak, ali će im posao u Belgiji biti otežan, jer kapiten Nenad Đorđević verovatno neće moći da igra zbog povrede.

Partizan je u poslednjem prvenstvenom meču pobedio Jagodinu sa 3:0, ali je igrao i šampionski, tako da u timu postoji umereni optimizam pred gostovanje u Belgiji, pre svega zbog pronalaženja svoje igre.

Kreator igre Partizana Almami Moreira veruje da je došlo vreme da crno-beli uzmu prve bodove u Evropi. Portugalac ističe da je idealan trenutak da srpski šampion protiv Briža prekine niz od 11 mečeva bez pobede u grupnoj fazi ovog takmičenja. Partizan je zapravo jedinu pobedu u dosadašnje tri sezone nastupa po grupama Lige UEFA ostvario na svom terenu protiv Egalea 2005. godine.

"Igra protiv Jagodine predstavljala nam je veću satisfakciju nego sam rezultat. Došlo je vreme da pokažemo pravo lice, a da sva dosadašnja loša izdanja ostavimo iza nas. Ne zato što danas pada kiša, već zbog načina na koji smo igrali do sada u odnosu na ono kako možemo, mislim da je došlo vreme da nas ogreje sunce! Moramo da nastavimo u istom stilu, kako na domaćim terenima, tako i kada izađemo u Evropu", rekao je Moreira i dodao:

"Dobri su u skoku, izuzetno brzi i igraju atraktivno. Biće to za nas još jedna izuzetno teška utakmica u nizu. Nakon dvonedeljne pauze u šampionatu pokazali smo na poslednjem meču napredak u igri. Sada je bitno da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji. U Brižu moramo da igramo našu igru, ne preterano defanzivno, nego da i mi zadajemo udarce rivalu. Mislim da će nam u tom slučaju šanse za trijumf biti podjednake", zaključio je Portugalac.

Defanzivac Briža Rajan Donk otkrio je kako se belgijski predstavnik priprema za predstojeći meč protiv Partizana, budući da ima imperativ pobede.

"Odmah posle trijumfa nad Gentom okačili smo slike fudbalera Partizana u svlačionici. Sada svako na svojoj kaseti ima fotografiju potencijalnog protivnika i igrača koji bi eventualno mogao da mu bude suparnik na terenu, sa podacima o visini i težini i ostalim karakteristikama svih pojedinaca", rekao je Donk.

Pomoćni trener ekipe Peter Balete objasnio je da su takve stvari praksa u Brižu, jer će „napadači tako lakše da nauče ko će da ih čuva, a defanzivci će znati s kakvom navalom protivnika imaju posla".

Inače, neizvesno je hoće li protiv Partizana igrati iskusni defanzivac Karl Hefkens. Reprezentativac Belgije je u nedelju u prvenstvenom meču protiv Genta (1:0) čak dva puta izvrnuo nogu i pitanje je hoće li uspeti da sanira povredu zgloba do meča s "crno-belima".

U istoj grupi, aktuelni šampion Šahtjor iz Donjecka želeće da pobedom nad Tuluzom na domaćem terenu stekne pet poena prednosti na prvom mestu tabele. Šahtjor sada ima šest bodova, Tuluz četiri, Briž jedan, a Partizan nijedan bod.

Ukrajinska ekipa je u velikoj formi. Već deset prvenstvenih kola ne zna za poraz, a u poslednjoj utakmici u domaćem šampionatu pobedila je Karpati sa 5:1, sa koliko je savladala i Partizan u poslednjem susretu Lige Evropa.

Tuluz je u donjoj polovini tabele francuskog prvenstva, uprkos pobedi nad Pari Sen Žermenom od 1:0 u poslednjem kolu šampionata.

Parovi trećeg kola Lige Evropa:

Grupa A
Temišvar - Anderleht 21,05
Ajaks - Dinamo Zagreb 21,05

Grupa B
Valensija - Slavija Prag 21,05
Lil - Đenova 21,05

Grupa C
Hapoel Tel Aviv - Rapid Beč 21,05
Seltik - Hamburger 21,05

Grupa D
Ventspils - Sporting 21,05
Herta - Herenven 21,05

Grupa E
CSKA Sofija - Bazel 21,05
Fulam - Roma 21,05

Grupa F
Galatasaraj - Dinamo Bukurešt 21,05
Panatinaikos - Šturm Grac 21,05

Grupa G
Salcburg - Levski Sofija 19,00
Lacio - Viljareal 19,00

Grupa H
Steaua - Fenerbahče 19,00
Šerif - Tvente 19,00

Grupa I
BATE Borisov - AEK 19,00
Benfika - Everton 19,00

Grupa J
Briž - Partizan 19,00
Šahtjor - Tuluz 19,00

Grupa K
PSV Ajndhoven - Kopenhagen 19,00
Sparta Prag - Kluž 19,00

Grupa L
Austrija Beč - Verder Bremen 19,00
Atletik Bilbao - Nacional 19,00

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online