Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 09.02.2011.
20:53 >> 01:10h
Vestionline A

Srbija pobedila Izrael u Tel Avivu

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u prijateljskoj utakmici selekciju Izraela rezultatom 2:0.

Neven Subotić je bio komandant odbrane

"Orlovi" su poveli u 23. minutu preko Zorana Tošića, a pobedu je potvrdio rezervista Veseljko Trivunović u 76. minutu.

Večerašnji meč bio je poslednja provera Srbije pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Selekcija Srbije 25. marta će dočekati Severnu Irsku pred praznim tribinama, zbog kazne izrečene posle divljanja huligana u Đenovi u oktobru prošle godine.
 

Puleni Vladimira Petrovića su večeras na stadionu "Blumfild", iako bez asova poput Stankovića, Vidića, Žigića, sigurnom i samouverenom partijom pokazali da imaju razloga da se nadaju da u preostalih šest mečeva u kvalifikacionoj grupi mogu da ostvare isto toliko pobeda i tako obezbede mesto u baražu za Poljsku i Ukrajinu.

Od samog starta Srbija je delovala ubedljivije na terenu od ekipe domaćina koju predvodi Francuz Luis Suarez. U sedmom minutu Tošić je za korak zakasnio da pipne loptu ispred večeras veoma sigurnog golmana Dudua Auatea. Deset minuta kasnije Dragan Mrđa je izašao sam "oči u oči" sa Auateom, ali je golman Izraela odlično skratio ugao i spasao gol. U tim trenucima pogodak kao da je "visio u vazduhu". Prvo Subotić posle kornera glavom šalje loptu tik pored gola, a već u narednoj akciji, u 23. minutu "orlovi" stižu do zasluženog vođstva.

Krasić i Ivanović kombinuju po desnoj strani, a bek Čelsija upućuje odličan centaršut na koji iz drugog plana naleće Tošić i "otvorenom kopačkom" zakucava loptu u prežu nemoćnog golmana Auatea. U nastavku je domaćin imao jalovu inicijativu, a najbolju akciju Izraeal je imao u 30. minutu. Posle sjajnog prodora i driblinga Natha, Barda šutira sa pet metara pored gola Jorgančevića, koji je u prvom delu u dva-tri navrata posla imao samo kod šuteva iz daljine protivnika.

U drugom delu su je selektor pružio šansu debitantu Injcu, Trivunoviću, Panteliću, Tomoviću, Kuzmanoviću i Obradoviću. U prvih 15-ak minuta Izrael je preko Barde imao nekoliko polušansi, ali gol Jorgančevića nijednom nije ozbiljnije ugrožen. Ipak, prva do gol šanse ipak stiže Srbija.

Ponovo je u centru pažnje bio Mrđa, ali je u identičnoj situaciji kao iz 17. minuta ponovo kao pobednik izašao Aute. U tim trenucima početna inicijativa domaćina je splasnula pa su "orlovi" preuzeli potpunu inicijativu na terenu. Meč je rešio Trivunović, koji je u 31. godini, u svom drugom meču za A tim, postigao sjajan gol u 76. minutu. Sjajno je šutirao sa osamnaest metara, iskosa sa leve strane i poslao loptu u donji levi ugao gola domaćih.

Do kraja utakmice je i Tošić imao situaciju "1 na 1", ali je Auate još jednom bio briljijantan i spasao je svoj tim ubedljivijeg poraza. U nastavku je Srbija, odnosno Pantelić, dao sebi malo oduška, pa je na meču viđena i popularna "štikla", i to u najlepšoj akciji "orlova" koju je Ljajić završio lošim šutom preko gola sa oko 16 metara.

Posle odlične predstave u Tel Avivu, još kompletnija Srbija, 25. marta u Beogradu protiv Severne Irske i četiri dana kasnije u Estoniji, može da se nada osvajanju maksimalnog broja bodova u nastavku kvalifikacija za EURO 2012, gde posle četiri kola ima samo četiri osvojena boda.

Izrael - Srbija 0:2 (0:1)
(Tošić 23', Trivunović 76')

 

Žuti kartoni: Kolarov 39. (SRB) - (ISR)
Tel Aviv. Stadion: "Blumfild". Sudija: Aleksej Nikolajev (Rusija)

 

Srbija: Jorgačević - Ivanović, Subotić, Biševac, Kolarov - Petrović, Milijaš, Ljajić, Krasić, Tošić, Mrđa. U drugom poluvremenu su igrali: Obradović, Tomović, Trivunović, Injac, Kuzmanović. Selektor: Vladimir Petrović.

Izrael: Avate - Ben Haim, Bondel, Ben Dajan - Koen, Velmot, Kijal, Natho, Golasa - Barda, Ben Sar. Selektor: Luis Fernandez.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.02.2011. 21:13
Само напред, идемо даље!
Sreda 09.02.2011. 21:24
Hocu i ja u Izreal.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online