Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.01.2011.
12:43
E. V. A

Hrvat na usluzi Žigiću

"Nikola je divan čovek, dopadljiv i želi da doprinese klubu, rado sam se ponudio da mu pomognem", kaže Roj Smiljanić.

Hrvat i Srbin u Birmingemu

Mnogi kažu da je zbog visine rođen za engleski fudbal, dok je dosadašnja karijera Nikole Žigića (30) pokazao da je kao stvoren za Španiju. Zato i ne čudi što Srbina, koji je prošlog leta prešao u Birmingem za šest miliona funti, čelnici Rasinga iz Santandera žele nazad, odnosno novi gazda kluba, indijski tajkun Ahsan Ali Sajed.

Ipak, menadžer Birmingem Sitija, Aleks Mekliš, poručuje da računa na 202 centimetara visokog srpskog napadača. Škotski stručnjak je svestan da je Žigiću, ili Zigiju, kako ga svi zovu u ovom engleskom klubu, trebalo vremena da se adaptira na novu ligu, zemlju, grad, jezik...

U celu priču oko adaptacije Srbina uključio se jedan Hrvat! Klupski fotograf Birmingem Sitija, Roj Smiljanić, inače poreklom Hrvat, sa velikim zadovoljstvom pristao je da bude Žigićev prevodilac.

Bodri saigrače sa klupe
Menadžer Birmingem Sitija izražava zadovoljstvo što i navijači prepoznaju kvalitete srpskog napadača.
"On je sjajan momak, fantastičan. Doprinosi timskom duhu. Čak i kad nije u timu, kad ne igra, svim momcima pre meča poželi sreću", kaže Mekliš.

"Stvarno se trudim da pomognem Nikoli i klubu kako god je moguće. On je divan čovek, dopadljiv i želi da doprinese klubu, da obraduje navijače. Možete da zamislite koliko je nekome teško da se prilagodi na novu kulturu, nov način života i da pri tom impresionira sve u klubu", rekao je Smiljanić za londonski "San".


Fotograf dodaje da je pričanje srpsko-hrvatskog jezika u Birmingemu prava egzotika. Francuski i španski jezik su česti, ali srpsko-hrvatski...

"Nikola je bio vrlo iznenađen kada sam mu se predstavio na "našem" jeziku. Baš kao i Aleks Mekliš kad sam ponudio pomoć", otkrio je Smiljanić.


Mekliš je nahvalio Žigića posle meča sa Vest Hemom i plasmana u finale Liga kupa. Srbin je bio jedan od zapaženijih i u subotu u preokretu protiv Koventrija u meču FA kupa (3:2).

"Žigi je protiv Vest Hema bio čovek preokreta. Igrao je agresivno, baš onako kako tražim od njega. Treba mu još vremena da se adaptira. U pojedinim utakmicama u kojima je ulazio sa klupe značajno je doprineo. Sada komuniciramo bolje, uz Rojevu pomoć", kazao je Mekliš. 

Teško ćemo pustiti Žigija


O mogućem povratku Nikole Žigića u Santander, menadžer Birmingem Sitija kaže:

 

"Posle meča sa Vest Hemom rekao sam da bi bilo teško pustiti Zigija sad kad je ušao u formu, ali tačno je da je bilo kontakata iz Španije. U svakom slučaju, odluku ćemo doneti svi zajedno, u dogovoru sa Upravom, kao i dosad".


Englezi pišu da Birmingem želi da dovede napadača Obafemi Martinsa.


"Tačno je, želimo Martinsa. Videćemo", rekao je Mekliš, ali nije potvrdio da to ima veze sa eventualnim odlaskom Žigića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online