Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 10.01.2011.
12:02
E. V. A

Iz Zagreba proteran, u Beogradu kao Murinjo!

"U Dinamu su mi ostali dužni mnogo novca, prevarili me finansijski i moralno, dok su me u Zvezdi dočekali kao Murinja", kaže novi trener crveno-belih.

Robert Prosinečki (41) u ponedeljak zvanično startuje kao novi trener Crvene zvezde čime će ispisati novu stranicu u istoriji našeg fudbala. Povratak jednog od najboljih fudbalera nekadašnje Jugoslavije na beogradsku "Marakanu", ovog puta u ulozi trenera, izazvao je poslednjih dana podjednaku pažnju u srpskim i hrvatskim medijima.


I dok je u Beogradu, kao i uvek, doživeo uglavnom samo hvalospeve, u komšiluku je naišao na različite komentare. "Žuti", kako ga zovu u Zagrebu, čini se da je navikao na tu sudbinu.


"Konzum radi u Beogradu, mladi iz Hrvatske idu u beogradske klubove na provod, ali kad Robert želi da postane trener Zvezde, onda je problem, ali takva je cela moja karijera", rekao je Prosinečki za hrvatske medije po polasku za Beograd.


Stigao sa bratom Danijelom


Sa Robertom Prosinečkim iz Zagreba u Beograd je doputovao i mlađi brat Danijel.
"Imao sam 11 godina kad je Robi dolazio u Zvezdu kao igrač. Sad sam ponovo ovde i drago mi je zbog toga" rekao je Danijel dok je zajedno sa beogradskim novinarima čekao da stariji brat završi seriju sastanaka na "Marakani"

Gde je problem? To što Hrvat dolazi na klupu srpskog ponosa? Bez obzira na staru ljubav Prosinečkog i Crvene zvezde, mnogi u Zagrebu su to doživeli kao "nemoralnu ponudu" iz Beograda, koju je nekadašnji as crveno-belih oberučke prihvatio.

Prenosimo deo intervjua Roberta Prosinečkog za riječki novolist.hr
.
Da li možete da uporedite vaš odlazak iz Zagreba u Beograd kao golobradog mladića kojeg je Ćiro Blažević oterao iz Dinama i sada kao trenera koji se hvata u koštac s prvim velikim izazovom?

"Pre svega, Beograd je danas mnogo veći grad nego onda. Šalim se, to su dve različite priče koje imaju nekih dodirnih tačaka. Prvi put sam u Beograd dolazio kao klinac koji želi da napravi veliku karijeru i u tome sam uspeo. Sada dolazim u Beograd kao trener na početku koji iza sebe ima četiri godine pravog iskustva u stručnom štabu hrvatske A reprezentacije i želi nešto da postigne u tom poslu. Šta će od ove moje druge beogradske priče ispasti, ne mogu da znam, ali maksimalno ću se truditi da napravim što je moguće više. Jedno je sigurno, mene su sada u Beogradu ljudi zaista prihvatili na fenomenalan način. Ej, u Zvezdi su me dočekali kao Murinja!


Ispada da su vas uvek više voleli i cenili u Beogradu nego u Zagrebu?

"Može biti, iako je meni teško da procenim takve stvari. Ne znam samo šta ja to nisam dao Zagrebu, a Beogradu jesam? U redu, sa Crvenom zvezdom sam postao evropski prvak, ali nemojte zaboraviti da sam se u Dinamo vratio kada su svi odlazili. Dva puta smo igrali Ligu šampiona, i opet nije valjalo. Morao sam otići. Dakle, nešto nije u redu. Evo, pre neki dan je Zdravko Mamić izjavio da sam spasao Dinamo. Možda nisam bio baš spasitelj, ali moje je skromno mišljenje da sam Dinamu dao jako puno. I? Što sam zauzvrat dobio? Jedno veliko ništa. Ispada da su sve što sam od Zagreba dobio moje dve curice i suprugu. Sve ostalo je jedna velika prevara. Da, u Dinamu su mi ostali dužni, i to jako puno novaca. Prevarili su me finansijski i moralno. Verovatno će neko posle ove moje izjave opet reći: Nismo mi. A ko je, pitam ja vas?

Nisu svi u Hrvatskoj protiv Prosinečkog. Mnogi su mu poželeli sreću kad je krenuo za Beograd i prihvatio da bude trener Crvene zvezde, kluba koji mu je sve dao i kluba kojem je on dao svoje najbolje igračke godine. 

Zirojević umesto Španca
Pre nego što obavi prozivku, Prosinečki bi trebalo da predstavi i sastav svog novog stručnog štaba. Već je poznato da će njegovi pomoćnici biti nekadašnji saigrači iz Zvezde Žarko Đurović i Slobodan Marović, trener golmana ostaje Srđan Maksimović, dok je najviše enigmi bilo oko kondicionog trenera.
Robi je najavio da će na preporuku trenera Barselone i dugogodišnjeg prijatelja Gvardiole angažovati stručnjaka iz Španije za kondiciju i to samo tokom pripremnog perioda, a da kasnije taj posao nastavi neko od srpskih kondicionih trenera. Ali ništa od toga...
"Bio sam deset dana u Španiji, dobio sam program od njega, ali nažalost, zbog svojih obaveza nije mogao da dođe u Beograd. Zato sam pozvao Srđana Zirojevića iz Rada, koji će raditi po njegovom programu", rekao je novi trener Zvezde.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.01.2011. 18:21
Значи у тој "држави" хрватској једино си добар и добродошао ако си усташа, нациста, ако у кући имаш Хитлерову слику, ако мрзиш Србе и пљујеш их на све стране. То могу да закључим из текста.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online