Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.01.2011.
12:32
Vestionline A

Stanković: Oproštaj na Marakani

Fudbaler Intera i kapiten srpske reprezentacije Dejan Stanković izjavio je da mu je najlepši trenutak u 2010. godini bio osvajanje Lige šampiona sa milanskim klubom, prenosi "Sportski žurnal".

Stanković je prošle godine s Interom pored Lige šampiona osvojio titulu u Seriji A, Kup Italije i Svetsko klupsko prvenstvo, dok je dobio "Zlatnu loptu" za najboljeg fudbalera Srbije u 2010.

Dejan Stanković

"Mnogi nisu verovali i da u 2010. godini možemo da osvojimo sve što smo osvojili. A mi smo uspeli… Bez dileme najlepši trenutak u 2010. je osvajanje Lige šampiona i momenat kad si na postolju, kada uzmeš medalju, pa onda trofej o kojem si sanjao i onda se raduješ na terenu sa sinovima. To je definitivno neponovljivo", rekao je Stanković.

On je dodao da je najteži momenat bio rana eliminacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

"To je nešto u prethodnoj godini na šta bih stavio jedan zarez, nešto što bih voleo da je bilo drugačije. Nijednog trenutka nismo to očekivali, bili smo uvereni da nam je osmina finala minimalan domet. Još posle onog šokantnog poraza od Australije. Baš je bilo nekako tužno, polaziš kući, na put od 12 sati, a želeo si da ostaneš. Bilo mi je teško i u Đenovi, ne moram da objašnjavam zašto. Zatim, trenutak kad sam saznao da u finalu SP za klubove neću biti starter. To Benitezu ne mogu da oprostim, igrao sam sjajno u polufinalu, postigao gol, a on me izostavi iz tima", rekao je Stanković i dodao:

"Murinjo je isto uradio i u finalu Lige šampiona. Međutim, ne mogu da se porede te dve situacije. Pre finala Lige šampiona bio sam povređen, pa u Barseloni me nije bilo zbog kartona. Nisam baš bio ni u formi, ali u Abu Dabiju sam morao da igram. Ta Benitezova odluka nije šokirala samo mene, nego i ceo tim. Ali, na sreću smo pobedili".

Stanković je istakao da veruje da Srbija može da se plasira na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

"Dok se igra ima šanse, čeka nas šest finala, verujem da možemo da dobijemo svakog rivala, da makar preko baraža odemo na EP u Poljsku i Ukrajinu i da se tamo pokažemo u pravom svetlu. A ja na najlepši mogući način oprostim od dresa reprezentacije. Mislim da polako dolazi vreme za mlađe, bolje. Kao što sam ja pre 12, 13 godina ušao u reprezentaciju, lakše mi je jer znam da ima ko da me zameni. To je život, jednostavno, prirodno je, ja bih rekao natural… Imam ugovor s Interom do 2014. godine, tada ću imati 36. godina. Možda je to pravi trenutak za penziju, a verujem u Interu", izjavio je Stanković.

On je na kraju rekao da će oproštajnu utakmicu odigrati na stadionu Crvene zvezde.

"Ubeđen da ću oproštajnu utakmicu odigrati na Marakani, na stadionu koji najviše volim, tamo gde sam postigao najdraže golove, gde sam odrastao, postao igrač, reprezentativac", završio je srpski reprezentativac. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online