Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.11.2009.
03:41
Vestionline A

Ćiro: Lažu novinari, Dodik je frend!

Ćiro Blažević ostaje veliki šoumen! Sada demantuje da je za ispadanje fudbalera BiH i poraz od Portugala optužio srpski lobi, a posebno premijera RS Milorada Dodika, i dodaje da su mediji "zakuvali" njegov sukob sa Zvjezdanom Misimovićem.

Nakon što je hrvatski "Jutarnji list" preneo da je Ćiro Blažević za ispadanje fudbalske reprezentacije BiH iz baraža za Svetsko prventsvo u Južnoj Afrci i poraz od Portugala optužio Srbe i Hrvate, posebno premijera RS Milorada Dodika rekavši u jednom trenutku da "on verovatno sada u sebi misli je... sam vam majku", samoproklamovani "najbolji trener na svetu" demantuje da je ikada izgovorio tako nešto.

"Lažu, pi... im materina. Pa, o Dodika se ne bih ni očešao. Hoće da me zavade s frendom", izjavio je Ćiro.

Drugarčine!: Ćiro Blažević i Milorad Dodik

O Blaževićevom dobrom odnosu sa premijerom RS svedoči i njegova poseta Banjaluci u decembru 2008. godine, kada je Dodiku poklonio dres BiH sa brojem 11 i loptu s posvetom: "S osobitim poštovanjem! Mili od srca. Ćiro."

Ili su se ti odnosi pogoršali tokom prethodne godine ili su hrvatski novinari pogrešno razumeli Blaževića...

Sukob sa kreativcem "be-ha" reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem, fudbalerom srpskog porekla, Blažević nije demantovao, ali kaže da je predimenzioniran, za šta takođe okrivljuje sedmu silu:

"Zvjezdan je važan, a ne ja!": Ćiro i Misimović u danima slavlja

"I to su mediji zakuvali", spušta Blažević loptu na zemlju.

"A, meni je žao što je Misimović naseo na medijske provokacije i posle toga izjavio da neće igrati za BiH, sve dok sam ja selektor. Nema veze, ja se nikom neću izvinjavati, nemam zbog čega, a ako Miske bira "on ili ja", poručujem mu: "Zvjezdane, ti igraj, ja sam otišao!"", rekao je Ćiro i ponovio da definitivno odlazi sa kormila BiH.

"Posle svega sam odlučio da se ipak povučem sa mesta selektora BiH! Ni sam još ne znam gde ću. Znam samo da odlazim".

Sve se zakuvalo posle prvog meča u Portugalu, kada je Misimović bio indisponiran, a Blažević "opleo" po njemu javno, u medijima i doveo u pitanje njegovo zalaganje, čast... Dva dana pre utakmice u Zenici, Blažević je dobio izveštaj lekara u kojem je stajalo da Misimović zbog povrede kolena zarađenoj u Lisabonu neće moći da igra i - nije igrao.

Tri dana posle eliminacije "zmajeva", popularni Miske odigrao je 90 minuta za Volfsburg.

Odlazak Blaževića teško da će zabrinuti čelnike Fudbalskog saveza BiH, koji su ovih dana više okupirani iznošenjem "prljavog veša", u pokušaju da narodu objasne da je njihov miljenik Blažević u stvari loše rešenje, kao i presudom generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću kojom je osuđen na pet godina zatvora zbog utaje poreza i malverzacija.

Osim toga, po sarajevskim kuloarima već kruže priče da je predsednik FS BiH već našao Ćirinog naslednika, a to bi navodno trebao biti Dušan Bajević!?

Oduvek je voleo crveno-bele: Miroslav Ćiro Blažević

Ćiro, međutim, u svojoj 74. godini ne brine za budućnost. Još uvek ne želi da priča o konkretnim ponudama koje kaže da je već dobio, ali priznaje da bi prihvatio eventualnu ponudu nekog od srpskih "večitih rivala", bez straha od reakcije navijača.

"Jedno ću vam reći - prihvatio bih svaku adekvatnu ponudu. I siguran sam da bi mi u tom slučaju i u Srbiji vikali 'Ćiro, majstore!', a ne 'Ćiro, pederu!'", istakao je hrvatski stručnjak koji je odabrao stranu u narednom "večitom derbiju".

"Zvezda je poslednjih nekoliko sezona istraumirana zbog svega što joj se dešavalo, a ja uvek navijam za timove koji su u takvoj situaciji. Zbog toga, napred, Zvezdo!"

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online