Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.11.2009.
17:04
Tanjug A

Umereni optimizam među večitima

Učesnici predstojećeg 137. derbija između Crvene zvezde i Partizana izrazili su danas na zajedničkoj konferenciji na novinare umereni optimizam i svako je želeo da prepusti ulogu favoritu protivničkoj ekipi.

U subotnji derbi Crvena zvezda ulazi sa prednošću od četiri boda i pobedom bi obezbedila titulu jesenjeg prvaka.

"Prvenstveno je važno da to bude pravi praznik fudbala. Mi, naravno, imamo svoje ciljeve u tom meču, ali bih voleo da se prikaže fudbal koji bi mogao da zadovolji gledaoce", rekao je trener "crveno-belih" Vladimir Petrović.

Njegov kolega iz Partizana Goran Stevanović je rekao da oba tima imaju obavezu da prvenstveno brane čast srpskog fudbala i Evropi pošalju sliku da se na našim prostorima i dalje igra dobar fudbal. Kapiteni Crvene zvezde i Partizana Nikola Lazetić i Nenad Đorđević takođe su ispoljili umereni optimizam, a želja kapitena "crno-belih" je da njegov tim ostvari povoljan rezultat.

"Crvena zvezda ima odličnu atmosferu i za razliku od prošle godine beleži dobre rezultate. To je dobar kolektiv koga krasi zajedništvo. Igraju veoma agresivno i zato ulogu favorita prepuštam domaćinu", rekao je Đorđević.

On je podsetio da je Partizan poslednjih nekoliko godina igrao veoma dobro i postizao dobre rezultate na "Marakani" i dodao da bi veleo da se ta tradicija nastavi.

Lazetić kaže da je Crvena zvezda već ispunila osnovni cilj, pošto su stabilizovani i klub i ekipa.

"Svesni smo da je to najveća utakmica na našim prostorima. Poslednje igre Zvezde pokazuju da se nalazimo u dobroj formi i za nas je ovo godina stabilizacije. Nismo ušli u prvenstvo sa velikim ciljevima, ali polako ostvarujemo ono što se od nas tražilo, a to je pre svega da stabilizijumo ekipu i kub", rekao je Lazetić.

Trener Partizana Stevanović kaže da ekipa spremno dočekuje derbi. Nakon početnih problema, tim se konsolidovao i u kupu i domaćem prvenstvu pokazuje sve bolje partije.

Oba tima će nastupiti u najboljim sastavima, osim što Partizan ne može da računa na povređenog Branislava Jovanovića, ali se u tim vratio centrafor Kleo, koji je prošle godine nastupao u dresu Crvene zvezde.

"Pozdraviću Klea jer je odličan fudbal i dobar dečko. On je sam izabrao svoj put i ja mu želim svu sreću", rekao je Lazetić.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 16,15 časova uz direktan TV prenos. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online