Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 17.12.2010.
15:35 >> 17:59h
Vestionline A

Zvezda predstavila Kolumbijca Borhu

FK Crvena zvezda potpisao je ugovor o pozajmici sa Kristijanom Borhom i crveno-beli zadržavaju pravo da u svakom trenutku tokom dve godine otkupi ugovor Kolumbijca, od brazilskog niželigaša Kaksijasa.

Kolumbijca će 1. janauara proslaviti 23. rođendan

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas Kolumbijca Kristijana Borhu, koji će igrati na pozajmici u "crveno-belom" dresu. On će se 10. januara naredne godine priključiti pripremama Crvene zvezde za prolećni deo sezone u Superligi Srbije.

"Grad je mnogo lep, malo je hladno, ali sviđa mi se, kao i stadion, i nadam se da će mi ovde biti lepo narednih godina. Uz dobar rad, nadam se da ću uraditi dobre stvari, jer će to biti značajno i za mene i za ekipu. Moji kvaliteti su brzina i snaga. Mislim da imam potencijal i da ću ga pokazati. U Brazilu sam igrao na dve pozicije, kao centarfor i po bokovima. Mogu da igram na obe pozicije, ali više volim da igram centarfora. U Kolumbiji je Crvena zvezda mnogo poznata. Najbolji klub iz ove regije. Ekipa koja je bila svetski prvak, i veličina kluba je poznata u Kolumbiji, tako da sam svestan gde sam došao", rekao je Borha.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić izjavio je da se nada da će Kolumbijac da poboljša igru beogradskog kluba.

"Mi smo tražili profil igrača za koji mislimo da je neophodan Zvezdi. Mislim da su Borha i Evandro igrači koji će doneti veliki kvalitet Zvezdi, i da će Zvezda na proleće biti mnogo jača i da će igrati lepršavije nego do sada. Gledaćemo još da se pojačamo, ali dalja dovođenja zavise i od prodaje igrača", rekao je Adžić i dodao: "Robert Prosinečki je upoznat sa igračem, gledao je dosta materijala".

O novom pojačanju Crvene zvezde govorio je i bivši igrač "crveno-belih" Dejan Rambo Petković.

"Nadam se da će Borha pomoći Zvezdi, da će biti pravi igrač, napadač. Bio je šest meseci sa mnom u Flamengu. To je igrač koji je pre par godina najavljivan kao veliko pojačanje Internacionala, kad su bili svetski prvaci. Tada je imao 18 godina. Bio je kod nas da bi zamenio čuvenog Adrijana. Naravno, teško je biti drugi Adrijano u kratkom periodu, ali verujem da će šansu iskoristiti u Crvenoj zvezdi", rekao je Petković i dodao:

"Evandro i Borha su dva igrača koja smo srećnim spletom okolnosti uspeli da dovedemo ovde. Borhu smo uspeli da ubedimo da raskine ugovor sa Flamengom, da bi mogao da dođe ovde. Evandro se sticajem okolnosti dan pre potpisivanja ugovora zainteresovao, i uspeli smo da mu predstavimo šta znači Crvena zvezda, koliko je to veliki klub, koliki je to potencijal za njih, i kolika je to mogućnost da oni napreduju. U Brazilu je velika konkurencija, dok je u našoj ligi manja i oči će biti uprte u njih. Evandro je igrač koji je igrao u velikim klubovima i reprezentaciji Brazila, dok je Borha takođe prošao kroz Inter, koji je bio svetski prvak, i Flamengo, svetski prvak, a sad je u trećem klubu koji je svetski prvak, tako da je sada sve na njemu da uradi ono za šta ima potencijala. Nadam se da će mu se ukazati prava šansa, mislim da je ovo pravi klub gde može da pokaže svoje znanje i pomogne mu".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online