Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.12.2010.
15:01 >> 17:37h
J. L. Petković - Vesti A

Vokri: Srpskim klubovima mesto u kosovskoj ligi

Srpski fudbalski klubovi trebalo bi da se takimiče u kosovskoj ligi, smatra Fadilj Vokri predsednik nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova i nekadašnji član reprezentacije Jugoslavije.

Gostujući u emisiji „Slobodno srpski“ (www.slobodnosrpski.com) koja se nedeljom emituje na TV stanicama Herc, Mir, Most i Puls na KiM, on je objasnio da se već dva srpska kluba takmiče u Drugoj ligi Kosova i Metohije.

Nekada nosio dres ''crno-belih'': Fadilj Vokri
 

’’Imamo registrovana dva kluba: Kamenica i Štrpci. Učestvuju u Drugoj ligi. Možda je pitanje zašto u Drugoj ligi? Kao prvo, hteli smo da ih ubacimo direktno u Prvu ligu, ali nismo bili još uvek organizovani. Ni ti klubovi nisu bili organizovani i onda smo krenuli

Igraćemo zajedno

 

Fadilj Vokri i ranije je prokomentarisao da bi Srbija i Kosmet mogle da odigraju prijateljsku utakmicu. Iz Beograda je poručeno da se to nikada neće dogoditi. Vokri međutim smatra, da se predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić– grdno se vara.

’’To je bio moj komentar na postavljeno pitanje. A, oni su rekli - nikad. Kao prvo, i fudbalska i srpska Srbija zna da će se to desiti. Sigurno. I meni nije jasno kako gospodin Karadžić može da priča tako nešto. I još ću da idem još dalje. Posle svih ovih rezolucija Ujedinjenih Nacija, Međunarodnog suda u Hagu, poziva političara iz Srbije i Kosova i Metohije da treba se razgovara o teniskim pitanjima i da se tenzije smanjuju, izlazi jedan predsednik Fudbalskog saveza iznad svih. To mi nije jasno i neće mi biti jasno nikad. Ali ja mislim da je to čisto bacanje prašine u oči fudbalskoj Srbiji i na kraju krajeva ima i drugačiji način, ako on već misli da nikad neće igrati, on se grdno vara’’, objasnio je Vokri.

 

sa Druge lige dok napravimo dobru organizaciju po tim klubovima. I mogu reći da je pola prvenstva završeno i da nismo imali ni jedan najmanji problem’’, kaže Vokri.

On podvlači da iza odluka da se uključe srpski klubovi nije imala nikakvu političku pozadinu.

’’Nismo ni tražili čisto etničke klubove. Oni su pomešani. Ima i Srba i Albanaca i Roma i sve nacionalnosti što žive i u Kamenici i u Štrpcu. Znači, nije to da neko misli da smo hteli da osvajamo, da dobijemo neke političke poene. To nema nikakve veze i rekli smo, ove godine da probamo ovako, dok se ti timovii organizuju. Mislim na unutrašnje stvari. Da se konsoliduju. U fudbalu ne treba da se gleda da li je Albanac, Srbin, Rom, Turčin, nego ko zna da igra, ko treba da igra fudbal’’, objasnio je Vokri.

Vokri, nekadašnji prvotimac Partizana priča da ga za taj beogradski klub najviše vezuju navijači, jer su oni ’’nešto što ne može se naći svugde’’.

’’Za Partizan najviše me vežu mislim navijači Partizana, jer su me uvek bodrili. Ne samo mene, nego ceo klub i kada nije bilo očekivanih rezultata. I pre mog prelaska u Partizan. Ne treba zaboraviti da je u Partizanu uvek bilo igrača sa Kosova koji su igrali. I mislim da je Partizan zahvaljujući i tome imao mnogo pristalica na Kosovu, a nisam izuzetak ni ja’’, izjavio je on.

Odgovarajući na pitanje vezana za članstvo u FIFA i UEFA, Vokri je rekao da je transfer igrača sa Kosova i Metohije u evropske zemlje legalan.


’’Imamo taj kod u FIFA. Znači na jedan indirektan način, mi smo primljeni tu preko naših igrača koji mogu da idu u druge evropske klubove bez problema, legalnim putem’’, kazao je Vokri.

Ko je bio Fadilj Vokri?

 

Fadilj Vokri rođen je 1960. godine u Podujevu. Igrao je fudbal u periodu od 1980. do 1995. godine. Fudbalsku karijeru počeo je sa nepunih 16 godina u nižerazrednom fudbalskom klubu Lab iz Podujeva, da bi posle tri sezone prešao u fudbalski klub Priština. Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je od 1984. do 1987. godine. Boje Partizana, tadašnjeg aktuelnog prvaka Jugoslavije, branio je od 1986. godine.

 

’’Fudbal je uvek bio bitan i još uvek je bitan na svim prostorima bivše Jugoslavije. Tada je jugoslovenski fudbal bio među vodećim, bez obzira što nismo imali nekakve velike uspehe na međunarodnoj sceni, na nekim evropskim ili svetskim prvenstvima, ali je tada bivša država bila među prvim izvoznicima fudbalera. Svake godine u leto, kad se završavalo prvenstvo, mislim da je najveći broj fudbalera koji su imali transfere po Evropi i po svetu bio iz Jugoslavije. I možda je to bila otežavajuća stvar da tada napravimo jednu dobru ekipu, jer stalno se menjalo. Igrači su odlazili’’, zaključuje Vokri, koji je posle funkcija po raznim klubovima, izabran za predsednika još nepriznatog Fudbalskog saveza Kosova.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.12.2010. 16:29
Вокри, само смо чекали да нас позовете. Доћи ћемо али нећемо играти фудбал.
Nedelja 12.12.2010. 17:16
Жалим Вокри, али наши не играју са крпењачом. Колико се сећам у Партизану те нису учили да играш фудбал крпењачом.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online