Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.12.2010.
18:51 >> 21:25h
Vestionline, B92 A

Prosinečki zvanično novi trener Zvezde

Upravni odbor Crvene zvezde jednoglasnom odlukom potvrdio je izbor Roberta Prosinečkog za novog trenera "crveno-belih", saznaje B92.

Svi članovi UO podržali su bivšeg igrača Zvezde koji će na klupi zameniti Aleksandra Kristića i pokušati da prekine trogodišnju dominaciju Partizana.

Prosinečki je četvrti trener Crvene zvezde ove godine. Pre njega zbog loših rezultata otpuštani su Vladimir Petrović Pižon, Ratko Dostanić i Kristić.

Prosinečki je igrao za Crvenu zvezdu od 1987-1991. godine i osvojio Kup šampiona, odigrao je 117 utakmica i postigao 24 gola. Od 2006. nalazi se mestu pomoćnika selektora Hrvatske, pa mu je ovo prvi samostalni posao.

"Imao sam samo jedan problem, razgovor sa mojom familijom i fudbalskim savezom Hrvatske, a posle toga odluka je bila jednostavna. Ovo je velika prilika za mene. Obećavam da raditi najbolje što budem mogao", rekao je Prosinečki.

"Mnogo sam razmišljao ova četiri dana. To je bila veoma emotivna ponuda i velika prilika za mene kao samostalnog trenera. Sada mi je mnogo teže. Kada si igrač stvari su drugačije. Sada treba voditi jedan veliki klub, puno igrača. Sigurno da ću se truditi da Zvezda ponovo dođe na svoj put gde joj je i mesto, jer je Zvezda jedan od najvećih klubova na ovim područjima. Ja jesam mlad, ali moja vizija će se videti. Možda nema iskustva, ali verujem da ću napraviti nešto veliko za Crvenu zvezdu".

Od raspada bivše države Prosinečki je prvi trener iz Hrvatske koji će voditi jedan srpski tim.

Adžić: Robi oseća Zvezdu!

 

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić kaže da je uprava kluba pregovarala sa Robijem tri meseca i da epilog tih razgovora nije greška.

 

"Posle tri meseca razgovora doneli smo odluku, verujem najbolju, da Robi bude trener. Zašto Prosinečki? Zato što je pružio klubu i navijačima mnogo radosti, zato što je četiri godine igrao sa ljubavlju za Zvezdu, zato što je sportista od autoriteta, zato što je ginuo sa drugovim i saigračima za uspehe našeg kluba. Zato što je Prosinečki učio od najboljih stručnjaka i spremao se za ovaj poziv i zato što oseća Zvezdu. Zato što je živeo za nju", rekao je Adžić.

"Svestan sam svih problema koji se mogu desiti, šta će reći u Zagrebu ili ovde u Srbiji. Siguran sam da ću kroz rad napraviti pravi rezultat za moju afirmaciju i za Zvezdu, i to je meni najvažnije. Verujem i da ovo između Srbije i Hrvatske mora jednom proći, da ljudi moraju ponovo raditi zajedno. Ne bi trebalo biti nikakvih problema. Mislim da kao trener mogu napraviti mnogo što se toga tiče".

Protekle tri godine Partizan je najdominantniji tim u Srbiji, a Zvezda je za to vreme osvojila samo prošlesezonki Kup.

"Zvezda mora da ima prepoznatljivu igru, treba da igra pas igru, napadački i veru da pobeđuje. Pobednički duh što je najvažnije. Ja mislim da to mogu sa ovim igračima i da će rezultati to pokazati. Sigurno je da će za to trebati vremena. Sad imamo pripreme pa ćemo sledeća dva meseca mnogo raditi, pričati o tome. Treba nam vremena i za budućnost, verujem da ovi igrači imaju materijala za to, puno kvaliteta. Sa novim igračima koji su došli i koji će tek potpisati siguran sam da Zvezda može doći do uspeha i posle ovih godina prednosti Partizana ponovo bude u vrhu", istakao je Prosinečki u intervjuu za 'B92'.

Prosinečki je potpisao ugovor na dve i po godine, a po nezvaničnim informacijama, mesečno će zarađivati 20.000 evra mesečno.

Četvrtak 09.12.2010. 19:14
Pod hitno da poseti Artemiusa Rambosavljevica od mnogaja ljeta da ga utesi zbog gubitka Amphilochiusa Kradovica
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online