Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.11.2010.
12:02
S. Nikolić - Vesti A

Šampanjac za Sulejmanija

Finiš jesenjeg dela holandske "Eredivizije" uglavnom je protekao prema očekivanima. Roterdamski Fejenord umakao je pobedom nad ADO Den Hag (2:1) iz zone ispadanja, Groningen, za koji je nastupio Dušan Tadić, doživeo je neugodan poraz na gostovanju Rodi (1:0), ali je najneugodnije iznenađenje svojim simpatizerima priredio PSV.

Miralem Sulejmani

"Filipsovci" su i ove godine pokazali da im teren u Bredi nikako ne leži, jer je NAC zasluženo savladao tim iz Ajndhovena sa 4:2. U sastavu domaćina u 77. minutu se pojavio Nemanja Gudelj, koji je bio asistent kod pogotka za konačan rezultat.


Ipak, najviše od svih srpskih internacionalaca u Holandiji pokazao je Miralem Sulejmani. Nekadašnjem napadaču Partizana pripalo je priznanje za najboljeg pojedinca meča Venlo - Ajaks 0:2, a "kopljanicima" prva pobeda nakon punih mesec dana. 

Golove za Ajaks, koji je nastupio bez vođe navale Luisa Suareza (kažnjen sa sedam mečeva suspenzije jer je ugrizao protivničkog igrača), postiglu su Hosam Mido u 62. i Miralem Sulejami u 70. minutu.


Ako ode, biće to uzdignute glave


Pre samo tri meseca mladi napadač Ajaksa bio je na pragu prelaska u Vest Hem Junajted. Samo nedobijanje radne dozvole sprečilo je Sulejmanija da karijeru nastavi sa druge strane Severnog mora.

 

"Posle razgovora sa upravom i trenerom odlučio sam da ostanem. Nije to način na koji želim da napustim Ajaks, nego uzdignute glave. Na kraju krajeva, volim i ljude u klubu", zaključio je Miralem Sulejmani.

"Utakmica nije bila nimalo laka, pogovotovo u prvom poluvremenu. U nastavku smo bili konkretniji i ostvarili važnu pobedu", istakao je Sulejmani, kojem je po završetku meča uručen šampanjac za najboljeg igrača, tradicionalan poklon "Eredivizije".


"Mogu da budem zadovoljan svojim nastupom. Smatram da sam igrač za Ajaks i to ću u narednom periodu i dokazati. Naravno da nisam srećan zbog kazne za Suareza, ali mi sa druge strane odgovara da dobijem šansu na nekoliko mečeva u nizu", objasnio je mladi srpski as, koji se polako vraća u formu kojom je pre godinu i po dana poneo oreol najvećeg talenta u holandskom šampionatu.


"Svejedno mi je na kojoj poziciji igram, samo da sam u timu. Mislim da mogu mnogo da doprinesem još boljim rezultatima, jer je igra Ajaksa do noge protivnicima postala laka za "čitanje". Zato je moja brzina i igra u dubinu i prostor jedan od aduta koji možemo da iskoristimo. O tome sam pričao i sa trenerom Martinom Jolom. Osećam se odlično, a veliku podršku pružaju mi stručni štab, saigrači i navijači", rekao je Sulejmani.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online