Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.01.2019.
10:49
Vestionline A

Pliškova spasila četiri meč lopte i izbacila Serenu! (VIDEO)

Čehinja je gubila 1:5 protiv sedmostruke šampionke, spasila četiri meč lopte i stigla do prvog polufinala Australijan Opena. Za finale će igrati sa Naomi Osakom.

twitter.com/asutralianopen
Karolina Pliškova i Serena Vilijams, nakon meča

Karolina Pliškova napravila je u četvrtfinalu Australijan Opena preokret o kojem će se dugo pričati.

Osma igračica sveta uspela je da dobije gotovo izgubljeni meč protiv velike šampionke Serene Vilijams i izbori prvo polufinale u karijeri na Melburnu.

Čehinja je slavila protiv sedmostruke šampionke Aus Opena u tri seta, posle 132 minuta igre - 6:4, 4:6, 7:5.

Pliškova je odlučujućem trećem setu bila na rubu poraza, gubila rezultatom 1:5, a onda je dobila šest gemova u nizu!

U toj seriji spasila je čak četiri meč lopte.

- Skoro da sam već bila u svlačionici, a sada, stojim ovde kao pobednik - prokomentarisala je Čehinja posle jedne od najvećih pobeda u karijeri.

A za nju je mnogo radila. Posao joj je bio malo lakši, budući da je Serena iskrenula članak na meču, što joj je zadalo probleme, ali nije tražila medicinski tajm-aut.

- U trećem setu nisam imala mnogo šansi i bila sam psihički uzdrmana kada je ona povela 5:1, ali sam onda otišla na stranu terena gde sam pomislila da mi vetar može pomoći i rekla sebi da treba da pokušam, jer ću možda napraviti neku šansu. Onda je i ona postala nesigurna, tako da sam iskoristila svoje šanse i stigla do pobede - poručila je Pliškova.

Serena je priznala da je protivnica odigrala najbolje u najvažnijim trenucima.

- Nisam ništa uradila pogrešno u trenucima kada sam imala meč lopte. Ostala sam agresivna, ali je ona odigrala najbolje kada je trebalo. Pogađala je linije, slala neodbranjive servise, odservirala as, a ja sam učinila sve što sam mogla u tim trenucima. Ne mogu da kažem da sam prokockala te prilike, jer je ona bukvalno odigrala najbolji tenis ikada u tim trenucima - objasnila je Serena Vilijams.

Pliškova je tako sprečila u Melburnu reprizu finala US Opena prošle godine, jer će se boriti sa Naomi Osakom, koja je ubedljivo pobedila Ukrajinku Elinu Svitolinu u dva seta - 6:4, 6:1.

Mladoj Japanki to će biti prvo polufinale na prvom grend slemu u sezoni, nakon što je prethodnu godinu okončala trijumfom u Njujorku.

Pliškova, koja je u julu 2017. bila prva teniserka sveta, još nema grend slem trofej u kolekciji. Igrala je u finalu US Opena 2016, ali je izgubila od Angleik Kerber. Osim sada u Melburnu, igrala je i polufinale Rolan Garosa pre dve godine.

U drugom polufinalu ovogodišnjeg Australijan Opena sastaće se Petra Kvitova i najveće iznenađenje turnira, Danijel Rouz Kolins. 

Rezultati četvrtfinala:

(4) Naomi Osaka - (6) Elina Svitolina 2:0 (6:4, 6:1)
(7) Karolina Pliškova - (16) Serena Vilijams 2:1 (6:4, 4:6, 7:5)

Parovi polufinala:

(8) Petra Kvitova - Danijel Rouz Kolins
(4) Naomi Osaka - (7) Karolina Pliškova

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online